MO15 Hertha en keepersbroekje een maatje te groot

hertha
mo15
Zaterdag 29 oktober een uitwedstrijd tegen de grote concurrent SV Hertha. Wat gespannen maar met goede moed en een heerlijk herfstzonnetje in de lucht, betraden onze meiden het “strijdveld”. Want een strijd werd het. Niet alleen tegen het solide meidenteam van Hertha maar ook iet wat tegen zichzelf. Wat hen al die weken soepeltjes afging zowel in “de beker” als in “de competitie”, werd hier wel even ander koek.

De eerste helft stond Tessa op keep. Hertha was zichtbaar vaker op de helft van Breukelen te vinden. Onze meiden kwamen niet tot het maken van hun eigen spel. Laat staan tot het creëren van kansen en dat waren ze zichtbaar niet gewend. Bij een cornerbal ontstond enige chaos, welke uitmondde in een tegengoal 1-0. Dit tot luid gejuich van de tegenpartij. Ook zij hadden de uitslagen gevolgd en wisten dat ze aan de bak moesten om de punten in eigen huis te houden.

Wat zal de coach in de rust tegen de meiden kunnen zeggen om het tij te keren dachten we langs de kant. Melden dat het niet goed gaat, was overbodig, dat wisten ze vast zelf al wel. De duels feller ingaan? De bal sneller rond laten gaan? Meer laten zien dat je wil winnen? Wie zal het zeggen.

Vlak na rust ontstond er nog enige hoop dat Breukelen stiekem een puntje mee zou pikken. De voorhoede kwam wat meer aan de bal, maar dat was helaas van korte duur. Op het middenveld was Hertha ons te slim af en elke klutsbal kwam voor hen goed terecht. Achterin werd de bal een keer niet lekker weggewerkt zodat een speelster vrij door kon lopen op keepster Jenna (welke een ruim zittend keepstersbroekje had overgenomen) en de 0-2 niet kon voorkomen.

Er was ook totaal geen zwakke plek te vinden bij Hertha. Behalve dan langs de zijlijn, waar vlagger Jack sjans had met wat Vinkeveense dames. Intussen bleef een wondertje uit bij onze FCB MO15 en iet wat gelaten dropen we weer af naar huis. Verliezen hoort helaas ook bij het voetballen!