Winst en verlies voor FC Breukelen JO12-2

geinoord
jo12
Ze hadden bijna drie weken niet met elkaar als team gevoetbald. En toch stonden de jongens van FC Breukelen JO12-2 er zaterdagochtend tegen Geinoord weer als één man. Heel even moest er gezocht worden naar een ritme, maar Tim H brak de ban door in de vijfde minuut de score te openen. Een prachtige dribbel, gevolgd door een schot zette de 1-0 op het scorebord.

Al gauw volgden nummer 2 en 3. De tegenstanders lieten zich verrassen door de aanvallende kracht van FC Breukelen en maakten foutjes waarvan werd geprofiteerd. En dat had een positieve uitwerking. Nou is er, in het team, meestal niet zo veel mis met de drang naar voren. Als het lekker gaat willen ook de verdedigers graag een goaltje meepikken. Dat heeft gevolgen voor de organisatie (wie beslist er dat iemand uit de verdediging meegaat naar voren?) en voor de snelheid waarmee moet worden omgeschakeld bij een tegenaanval (het veld is soms groter dan je denkt als je je een zevende sprintje moet trekken binnen tien minuten). Ook de posities worden af toe aan hun lot overgelaten. Waardoor gaten vallen. Linkshalf of linksback….Hoe zat het ook alweer?

Het was dat het team van Geinoord z’n dag niet had of niet beter kon, maar anders was er meer dan een tegengoal gescoord (Bouke legde ongewild een kopbal achter Quint in de touwen). De uiteindelijke 9-2 gaf de verhoudingen goed weer. Als er geen buitenspelregel was geweest was de score nog hoger geweest. Maar ja, dat is als.

Behalve de wedstrijdwinst, was er ook sprake van verlies: het was de laatste wedstrijd die Abdullah speelde in de outfit van FC Breukelen. Hij gaat verhuizen en verlaat het dorp. Maar door zijn schoenen drie keer te laten spreken liet hij een mooi visitekaartje achter. We zullen hem missen! Goodbye Abdullah! Go on playing soccer like you do. You’re a real goalgetter.

geinoord-abdullah