JO11-1 tankt zelfvertrouwen

devecht
jo11
De ene zaterdag is de andere niet, dit geldt zeker voor jeugdige spelers, hoewel sommigen daar anders over denken is de motivatie en het doorzettingsvermogen grillig en ongrijpbaar. Kregen onze mannen vorige week nog de kous op de kop in het bekertoernooi, vandaag was het tijd voor een wervelende show.

Even was het aftasten en leek het een gelijkopgaande wedstrijd te worden maar al snel bleek anders in de 6e minuut was het Presley na een snelle combinatie die de 0-1 binnenschoot. De Vecht stelde hier ook wel enkele aanvallen tegenover maar deze werden vakkundig onschadelijk gemaakt door Samuel, Joris en Jorian. De paar schoten die op doel kwamen waren te slap om keeper Lars zenuwachtig te maken. In de 11e minuut was het Tieme die de voorsprong verdubbelde met een lekker schot. Direct na de aftrap veroverde FCB wederom de bal en kon Tieme zijn 2e scoren. Na de alweer zoveelste aanval was het wederom Tieme die kon scoren en zo zijn hattrick vervolmaakte. Bij de eerst volgende aanval was hij echter te zelfzuchtig en in plaats van de bal voor te geven schoot hij in de perfect afgedekte hoek op de paal. Op slag van rust wederom een snelle aanval over veel schijven en daar was Levi die onhoudbaar binnen schoot.

Gerust werd met een 0-5 voorsprong en het zag er niet naar uit dat De Vecht ook maar enigszins terug zou komen. De aandachtspuntjes waren dan ook makkelijk niet zelfzuchtig zijn en kom naar de bal toe want dat doet de tegenstander ook.

Vrij vlot na het begin van de 2e helft na een goede aanval over links Deylano die na een mooie voorzet eenvoudig de 0-6 kon binnen tikken. Hierna ging het snel Tieme maakte zijn vierde en vervolgens was het Presley die de stand naar 0-8 tilde. De net weer in het veld gekomen aanvoerder Joris zorgde vervolgens voor de 0-9. Toch bleef De Vecht voetballen en zo kwam ineens een onverwacht tegendoelpunt, 1-9! Er hing echter wat in de lucht, en dit was de 10e goal, wederom was het Joris die na goed doorzetten de goal maakte. Korte tijd later was het Presley die de 11e en 12e van de wedstrijd maakte en zo het dozijn volmaakte. Alhoewel de wedstrijd op zijn eind liep vielen de goals als rijpe appels uit de boom. Was het eerst nog Deylano die zijn 2e exact gelijk aan zijn 1e binnen tikte. Daarna een actie waar Joris net een teen te kort kwam. Nadat Jorian geblesseerd uitviel was het tenslotte Presley die zijn vijfde van dichtbij uit de genomen vrije trap binnenschoot.

Met een 1-14 uitslag was een afspraak nagekomen door de spelers. Volgende week wederom geen wedstrijd daar er 2 teams van Roda ’23 zijn weggevallen. Lekker voor het ritme zullen we maar zeggen. We proberen een oefenwedstrijd te regelen.

Belofte maakt schuld

Vorige week na de wedstrijd tegen DESTO deed de coach het volgende voorstel; wanneer jullie volgende week met minimaal 10 doelpunten winnen dan poets ik jullie schoenen. Zo geschiedde met een fijne uitslag van 1-14 en werd de belofte van de kant van de coach ingelost. Iedereen bracht zijn schoenen naar buiten en kreeg ze keurig schoon gemaakt bezorgd in de kleedkamer ondertussen konden de mannen op hun gemak douchen.

de-vecht-fcb-160229

Hallo Jumbo

De JO11-1 stond met 7 man klaar om aan de winkelrace bij de Jumbo deel te nemen. Helaas kon deze niet doorgaan. Wij bedanken dan ook onze sponsor Jumbo Breukelen via deze weg!

Sponsors JO11-1: De communicatie architect, Michel Hobma.