Zevenklapper voor FC Breukelen JO15-1

jo15
svargon
Het niveau van de goede bekerwedstrijd tegen Maarssen van vorige week werd vandaag door FC Breukelen JO15-1 doorgezet in de competitiewedstrijd tegen Argon JO15-2. De tegenstander uit Mijdrecht werd op het hoofdveld aan de Broekdijk met 7-0 simpel aan de kant gezet.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat FC Breukelen de drie punten thuis zou houden. Binnen vijf minuten werd een fraaie voorzet van Milan bij de tweede paal hard ingekopt door Ruben. Daarna was het de beurt aan Rafael die op aangeven van Yassin het strafschopgebied van Argon binnen soleerde en raak schoot.

Hoewel Argon een paar keer gevaarlijk counterde leverde dit eigenlijk geen echte kansen op en wist de Breukelse verdediging redelijk eenvoudig de nul te houden. Na een tweede hoge voorzet van Milan die door Yassin – ondanks zijn geringe lengte - knap werd binnen gekopt, bracht Ruben de ruststand op 4-0 door in de draai de bal hard in het dak van het doel te schieten.

Hoewel trainers Tom en Marcel er in de rust op hamerde om te blijven voetballen, was het eerste kwartier na rust duidelijk van een minder niveau. Argon werd nu weliswaar volledig op de eigen helft vastgezet, maar doordat de middenvelders te diep stonden en de buitenspelers naar binnen kwamen, werd de ruimte te klein om door de verdediging van Argon te combineren.

Pas in het laatste deel van de wedstrijd werd de score verder opgevoerd. Na een mooie dieptepass van Thijmen, trok Milan de bal vanaf de achterlijn terug op Niek die beheerst afrondde. Vervolgens was het Milan die na een mooie combinatie met Wessel de stand op 6-0 bracht. De laatste goal van de dag was van Yassin, opnieuw op aangeven van Milan die daarmee zijn 4e (!) assist van de wedstrijd noteerde.

De komende weken staan de wedstrijden tegen Amstelveen en SCH op het programma, de nummers twee en drie van de poule. Omdat beide ploegen vandaag gelijk speelden is FC Breukelen opgeklommen naar de eerste plaats. Als de goede lijn ook in de komende twee wedstrijden wordt doorgezet is een kampioenschap zeker mogelijk.