FC Breukelen 3 proeft zoete smaak van de overwinning

3e
eemdijk_logo
Na een goede generale in de beker was het de vraag of het recupererende derde elftal de lijn kon doortrekken naar de competitie. De ploeg begint langzaam weer compleet te raken en lijkt net op tijd voor een aantal cruciale wedstrijden de smaak weer te pakken te krijgen. De eerste horde in een belangrijke reeks vond dinsdag plaats tegen directe concurrent Eemdijk 2. Met een voor het eerst sinds tijden goed gevulde reservebank werd er afgetrapt aan de Broekdijk Oost.

De beginfase van de wedstrijd liet zich vooral kenmerken door onrust en chaotische situaties. Beide ploegen wisten de bal niet lang in bezit te houden en van verzorgd voetbal was dan ook nauwelijks sprake. Gelukkig wist de thuisploeg de touwtjes steeds meer in handen te nemen en dit kwam na een half uur ook in de score tot uitdrukking. Sven van Vuuren stuurde de man in vorm Danijel Mahmutovic de diepte in en die schoof de bal zonder pardon met zijn linkerbeen langs de doelman. Er volgden nog enkele mogelijkheden maar deze werden niet verzilverd waardoor met een 1-0 stand de kleedkamer werd opgezocht.

Niet geheel ontevreden maar met ruimte voor verbetering begon FC Breukelen 3 aan de tweede helft. De tevredenheid nam al snel toe toen Emiel Schnell de kopsterke Sven Eggermont wist te bereiken. Via zijn schouder bracht hij de stand op 2-0 en dit zorgde voor meer rust in het spel. Het derde elftal begon steeds beter te spelen en het publiek werd getrakteerd op een waar juweeltje. Wie anders dan Maikel Goossens besloot het ondenkbare in uitvoering te brengen. Na een geniale ingeving schoot hij de bal van zo’n 35 meter vanuit de lucht over de verbouwereerde doelman van Eemdijk. Het feest werd compleet toen in de slotfase de sterke spits Sven van Vuuren werd beloond voor zijn puike wedstrijd. Uit een afgemeten voorzet van Emiel Schnell knikte hij vol overtuiging de bal in de kruising en tekende hij persoonlijk voor de 4-0 eindstand.

Ondanks de stroeve start en de vele persoonlijke ongemakken lijkt FC Breukelen 3 zijn draai steeds beter te vinden. Aanstaande zaterdag keren er weer een aantal vakantiegangers terug en beginnen de contouren van het volledige team langzaam weer zichtbaar te worden. Hopelijk kan het team opnieuw een mooie prestatie neerzetten uit bij Nieuwland 2. De nummer zeven van de competitie staat stevig in de middenmoot genesteld en het derde elftal gaat proberen daar stiekem ook naartoe te kruipen de komende weken. Hierover later meer.