FC Breukelen – Geinoord (2-0)

1e
geinoord
Afgelopen zaterdag was FC Breukelen actief in het bekertoernooi. Een welkome afleiding na de slechte competitiereeks van de afgelopen weken. De tegenstander was Geinoord uit Nieuwegein, een oude bekende van vorig seizoen. De mannen uit Nieuwegein moesten hun draai nog een beetje vinden, maar na een gelijkspel tegen Montfoort en een overwinning in de belangrijke stadsderby van Nieuwegein tegen JSV kan Geinoord weer omhoog kijken. Het zonnetje scheen op Sportpark Broekdijk Oost, alle ingrediënten aanwezig voor een mooie bekerwedstrijd!

FC Breukelen begon in een aangepaste opstelling. Met als nieuwkomers Dave Hensbergen en Faouzi Ben Yerrou. (Die beide een zeer goede wedstrijd speelde). En nog steeds zonder Mark Rutgers en Rachid Moamedi en dit keer ook zonder Ömer Öczelik en Deen van Embricqs. In de beginfase namen zowel Geinoord als FC Breukelen een afwachtende houding aan. Na vijftien minuten trok FC Breukelen het initiatief naar zich toe. Dit resulteerde al snel in een voorsprong voor FC Breukelen. Onze spits Daniël Kops nam in de 20e minuut de voorsprong voor zijn rekening en tekende hiermee voor zijn eerste treffer van het seizoen. Even later werd de voorsprong al bijna verdubbeld door een enorme pegel van Marc van Rees, die afgeketst werd door de lat. Vanaf dat moment was het initiatief voor FC Breukelen en hebben onze mannen dit niet meer uit handen gegeven. Geinoord was, met vele personele problemen, niet echt bij machten om iets terug te doen.

In de tweede helft kabbelde de wedstrijd verder. Er volgden wat kleine kansen over en weer, maar dit leverden voor beide ploegen geen treffers op. Totdat onze jongste telg Dave Hensbergen in stelling werd gebracht door Nino Scheenhart. Hij twijfelde geen moment en schoof de bal langs Geinoord-doelman Jeremy Vrede. Hiermee was het duel beslist en hadden beide ploegen wel vrede met het resultaat. Geinoord mocht nog een paar keer aanleggen voor een vrije trap, net buiten het zestienmetergebied. Maar zowel Mick Brookman als Chanan Brandsma wisten keeper Nick Turskma niet te passeren. De welverdiende ‘0’ voor onze doelman afgelopen zaterdag!

sony-dsc-286

sony-dsc-286

sony-dsc-287

sony-dsc-287

sony-dsc-288

sony-dsc-288

sony-dsc-289

sony-dsc-289

sony-dsc-290

sony-dsc-290

sony-dsc-291

sony-dsc-291

sony-dsc-292

sony-dsc-292

sony-dsc-293

sony-dsc-293

sony-dsc-294

sony-dsc-294

sony-dsc-295

sony-dsc-295

sony-dsc-296

sony-dsc-296

Foto’s: Nico van Stroe.

Komend weekend wacht voor FC Breukelen de koploper Spijkenisse. Een zware, maar ook een mooie mogelijkheid om af te rekenen met de slechte reeks competitiewedstrijden. Maar de eerste officiële overwinning op ons eigen veld is in ieder geval binnen!

Leuk om te weten! De loting voor de volgende ronde van het bekertoernooi vindt plaats bij FC Breukelen!