FC Breukelen JO15-1 begint draai te vinden

jo15
maarssen
De bekerwedstrijd tegen Maarsen JO15-2 van afgelopen zaterdag leverde FC Breukelen JO15-1 een zeer verdiende 5-0 overwinning op. Een overwinning die – na enkele mindere wedstrijden in de afgelopen periode – tot stand kwam met goed voetbal en een prima inzet van het hele team.

De voorbije weken werden kostbare punten verspeeld tegen Hertha (1-1) en werd tegen laagvliegers Altius (0-9) en CSW (4-0) weliswaar ruim gewonnen, maar was sprake van onzorgvuldig voetbal in een te laag tempo. Gelukkig vormde de wedstrijd van vorige week een keerpunt; uit tegen Legmeervogels JO15-2 werden op basis van inzet en vroeg druk zetten de drie punten mee naar huis genomen (1-3). Het bleek de opmaat naar een prima wedstrijd tegen Maarssen.

Het begin van de wedstrijd ging nog redelijk gelijk op tussen beide teams, maar na een handvol kansen en dito reddingen van de keeper van Maarssen kwam FC Breukelen aan het einde van de eerste helft verdiend op voorsprong. Na een fraaie steekpass van Ruben rondde Yassin beheerst af met een schitterende lob over de uitgelopen keeper.

Verdedigend gaf FC Breukelen weinig weg, mede dankzij een prima wedstrijd van Klaas die centraal achterin de geblesseerde Elias verving. Maar ook de attent keepende Tim liet zien dat er voor Maarssen weinig te halen viel. Met een uiterste krachtsinspanning tikte hij een boogbal uit de doelmond weg en wist daarmee de gelijkmaker te voorkomen.

In de tweede helft voerde FC Breukelen de druk op. Dat leverde al snel een doelpunt op van Wessel; na een vlotte combinatie met Milan rondde hij beheerst af met een schuiver in de korte hoek. Een harde volley van Milan werd daarna door Ruben attent binnen getikt bij de tweede paal.

Ondanks de zekere voorsprong van 3-0 bleef FC Breukelen tot het eindsignaal doordrukken en werd de score nog verder verhoogd. Eerst door Niek die, na een slim passje van Ruben, met een geplaatst schot in de lange hoek de keeper van Maarssen passeerde. Het slotakkoord was voor Milan die na een steekbal van Nicherwan koelbloedig afrondde.

Een prima wedstrijd met een prima resultaat. Dit smaakt naar meer …