FC Breukelen 3 bekert verder na periode van crisis

3e
demeern
Het is de afgelopen tijd met recht crisis bij het derde elftal. De ploeg wordt geteisterd door blessures en een hoop afwezigen in verband met vakanties. Trainer Patrick Mur staat iedere wedstrijd weer voor de lastige klus om elf fitte spelers op te stellen. Er werd een beschamende nederlaag geleden uit bij Zuidvogels, waar met moeite een elftal op de been gebracht kon worden. De week erop kon de wedstrijd niet doorgaan door een gebrek aan mankracht. Gelukkig gloort er hoop aan de horizon. Langzaamaan druppelen de spelers weer binnen en is de verwachting dat het derde elftal binnenkort weer op volle oorlogssterkte kan fungeren.

Afgelopen weekend was dit nog niet het geval, maar waren er in ieder geval wel genoeg spelers om de wedstrijd te voltooien. FC Breukelen nam het thuis voor de beker op tegen De Meern 3. Een mooie kans om de negatieve spiraal te doorbreken en de volgende ronde van het toernooi te bereiken. De wedstrijd startte voortvarend voor de thuisploeg. Binnen vijf minuten wist Maikel Goossens zijn mederoutinier Koen Hooijmaijers te bereiken die slim tegendraads de bal binnen kopte. Na ongeveer een half uur werd de voorsprong verdubbeld. Wessel van Rijn had wat moois in gedachten, maar zag zijn schot in de voeten van Danijel Mahmutovic belanden. De rappe aanvaller aarzelde niet en schoot de 2-0 tegen de touwen.

Voetballend was het zeker niet de beste eerste helft van het derde elftal, maar het positieve zat vooral in de verdedigende organisatie. Er werden nauwelijks kansen weggegeven en dat was de laatste weken wel eens anders. In de tweede helft kon dit niveau worden vastgehouden. Na ongeveer een uur spelen werd de wedstrijd definitief beslist. Een sublieme dieptepass die van de linkerpunt van Koen Hooijmaijers vertrok werd op waarde geschat door Danijel Mahmutovic. Hij kruiste voor zijn tegenstander langs en schoot secuur raak in de verre hoek. Ondanks dat er meer kansen ontstonden als gevolg van de grotere ruimtes bleef de 3-0 stand onveranderd.

Na de lastige periode was dit een zeer positieve middag voor FC Breukelen 3. Voor het eerst sinds lange tijd werd de ‘heilige’ nul weer eens gehouden en hopelijk kan dit de komende tijd voor meer stabiliteit zorgen. Met de aanstaande terugkeer van enkele dragende krachten moet het mogelijk zijn om het puntentotaal flink omhoog te brengen de aankomende wedstrijden. Allereerst volgt morgen (dinsdag 25 oktober) de thuiswedstrijd tegen concurrent Eemdijk 2. Hierover later meer.