MO15 doelpuntenmachine laat op gang

mo15
vvj
Afgelopen zaterdag 22 oktober speelden onze meiden hun derde bekerwedstrijd en laatste wedstrijd in de poule. Voor de wedstrijd wisten we dat we met 9-0 mochten verliezen van VVJ MO15-1 om alsnog door te gaan naar de volgende ronde. Ondanks deze wetenschap waren de dames van Breukelen vastberaden te winnen. Dat “winnen” geschiedde echter pas in de tweede helft.

Al waren er kansen te over, de eerste helft eindigde krapjes in een 1-0 voorsprong. Keshia schoot een mooie bal de diepte in, waar Tessa alert op reageerde en deze op haar beurt achter de keepster werkte. Breukelen stond tegenover een aardig “stevige” tegenstander, aan voetballen kwamen ze niet veel toe. Wel aan het zetten van een stevig blok om zo het spel van Breukelen te dwarsbomen. “Maakt geen reet uit…” aldus opa Louhenapessie, gewoon je spel blijven spelen, dan komt het vanzelf dames! Opa had er in ieder geval alle vertrouwen in.

Supporters langs de lijn hadden zo ook hun analyse klaar. De tweede helft zal de tegenstander er conditioneel vast meer doorheen zitten en dan zal het voor Breukelen vast ook wat makkelijker gaan. Na rust dan ook gelijk weer twee grote kansen met veel “oe” en “ah” langs de kant. Alleen voor de keepster, een aantal corners maar het zat hem dit keer toch echt meer in de afronding dan in het veldspel van onze dames.

Na over en weer wat duw-werk (onze meiden zijn normaliter veel te lief maar dat leer je dan wel wat af) was het, na mooi opbouwende werk vanuit de achterhoede langs de zijlijn, Hannah die de 2-0 op haar schoen nam. Vervolgens speelde Diana eerst zelf haar mannetjes prachtig uit en nam de 3-0 voor haar rekening en toen verliep het afronden zoals gewenst. In het laatste kwartier van de wedstrijd kwam de doelpuntenmachine op gang. Na enkele helaas niet verzilverde schoten van Dewi was het dan toch ook raak voor haar, eerst je tegenstander dollen en dan de keepster alsnog mooi verassen met de 4-0. De laatste drie doelpunten maaksters maakten in dezelfde volgorde de serie nog af tot een 7-0. De sterke keepster die al veel tegen had gehouden, zag verrassend, deze laatste bal van Dewi met een harde stuit tussen haar benen door achter haar in het doel verdwijnen.

Wat betreft de beker zijn onze meiden een ronde verder. Aankomende zaterdag wordt mogelijk een cruciaal duel in de competitie om het kampioenschap tegen het ook nog altijd ongeslagen Hertha. Zo’n wedstrijd als vandaag geeft de burger dan in ieder geval veel moed.