FC Breukelen - vv Smitshoek (2-3)

1e
vv-smitshoek
Afgelopen zaterdag stond hekkensluiter vv Smitshoek op het programma voor FC Breukelen. Een uitgelezen mogelijkheid om de reeks thuisnederlagen een halt toe te roepen. Van onderschatting was geen sprake. Smitshoek had nog geen overwinning geboekt en zou erop gebrand zijn hier verandering in te brengen. Ook onze mannen snakken naar een zege nadat de laatste vier duels verloren gingen. Een heus zes punten duel op Sportpark Broekdijk Oost.

In de beginfase waren beide ploegen afwachtend. De zware grasmat op Sportpark Broekdijk Oost zorgde ervoor dat niemand het duel echt naar zich toe kon trekken. Na een kopkans voor de bezoekers was het FC Breukelen dat de score opende. Smitshoek-doelman Mike van de Wijngaart werd verrast door een afstandsschot van Tom Kalkhuis. Binnen 10 minuten stond FC Breukelen op voorsprong. Dit beloofde een mooie middag te worden. Maar waar een doelpunt hoort te zorgen voor bevrijding, werkte het eerder verlammend voor onze mannen. Smitshoek trok de wedstrijd naar zich toe. De tegentreffer volgde dan ook in de 20e minuut. Een tegentreffer die wel het noemen waard is. Een goede voorzet van Erwin Bravenboer kwam terecht bij Gilliomar Leona, die met één simpele voetbeweging Laurens Visser vrij kon laten inkoppen: 1-1. Na de gelijkmaker werd Smitshoek nog een paar keer gevaarlijk. Met een schot op de paal en een goede redding van Nick Turksma kwam FC Breukelen voor de thee goed weg.

Het eerste kwartier na rust kwam Smitshoek wat aanvallender uit de kleedkamer. Er volgende een paar kleine kansen voor de gasten, maar het resulteerde niet in een voorsprong. Na 60 minuten kreeg FC Breukelen de grip op de wedstrijd terug. Er werden een aantal gevaarlijke situaties gecreëerd voor het doel van Smitshoek. Maar juist in deze fase kwam vv Smitshoek op voorsprong. De eerste schotpoging belandde nog op de paal, maar Zepp Jacobs was er al de kippen bij om de 1-2 in de kruising te knallen. Na de tegentreffer voor FC Breukelen volgden er nog een paar goede kansen voor Smitshoek om de voorsprong uit te breiden. Gelukkig bleef de schade beperkt en kon FC Breukelen vanaf de 80e minuut beginnen aan een slotoffensief. Wat leidde tot zes (!) corners kort achter elkaar. Oefening baart kunst. Rogier Gerritsen kopte de 2-2 uiteindelijk tegen de touwen. Een gelijkspel kon, gezien het wedstrijdbeeld, iedereen wel mee leven. De welbekende gifbeker was alleen nog niet leeg voor FC Breukelen. In de 89e minuut werkte Josiemar van de Werp de bal achter Nick Turksma, maar bij deze treffer gebruikte van der Werp ook zijn hand. Helaas werd dit niet waargenomen door de scheidsrechter en werd de treffer geldig verklaard.

Dat kon er voor FC Breukelen ook nog wel bij. Wéér een nederlaag, tegen de hekkensluiter, in de allerlaatste minuut, door middel van een handsbal. We kunnen rustig stellen dat het de laatste tijd niet echt mee zit. Bij de pakken neerzitten heeft alleen geen zin. Komende week wacht eersteklasser Geinoord in het bekertoernooi en daarna volgt de lastige uitwedstrijd tegen koploper Spijkenisse.

Foto’s: Nico van Stroe.