DESTO JO15-3 vs. FC Breukelen JO15-2

desto
jo15
Zaterdag 15 oktober jongstleden stond de wedstrijd tegen DESTO JO15-3 op het programma. Omdat de meeste van het team op schoolkamp waren geweest en deze week erg weinig hadden geslapen, waren wij benieuwd hoe de mannen uit de startblokken zouden komen. De eerste minuten waren wat twijfelend, mede omdat zij 4-4-2 speelden en wij daarop een antwoord moesten verzinnen. Daarna namen wij het heft in handen en volgden er een aantal mooie combinaties.

Dit leidde tot het eerste doelpunt van Lucas op een assist van Thomas van der Seijs. Al in de eerste helft had het duel beslist kunnen zijn echter de mogelijkheden en kansen die wij kregen werden niet benut. Zal dit dan toch te maken hebben met het slaapgebrek deze week van de meeste spelers?

De tweede helft liet hetzelfde wedstrijdbeeld zien. Breukelen speelde op de helft van de tegenstander en met een aantal mooie combinaties kregen wij onze meegereisde supporters (lees ouders) op de banken. Uiteindelijk kon Thomas van der Seijs de 2-0 binnen schieten op aangeven van Roan, en maakt de laatste op aangeven van Lucas de prachtige 3-0 waarmee de wedstrijd wel gespeeld was.

Wij waren in deze sportieve wedstrijd in alle linies de bovenliggende partij. DESTO heeft een paar mogelijkheden gekregen maar de gelegenheidsdoelman Lars (Jesper was geblesseerd maar kan gelukkig ook goed voetballen) kon zijn doel schoonhouden. Geholpen door onze opnieuw sterk spelende verdediging, die tot op heden in de competitie de minst gepasseerde is, maar ook in de opbouw deze wedstrijd sterk bleek.

Onze middenvelders waren heer en meester. Zij waren door goed samenspel met onze achter- en voorhoede de verbindende schakel van ons succes zaterdag. Kortom het slaapgebrek bleek uiteindelijk een zeer kleine factor te zijn geweest voor de teamprestatie waarvoor complimenten moeten worden gemaakt.

Door een klein gelukje is het team nog ongeslagen. Over twee weken volgt het duel thuis tegen het eveneens goed presterende PVC en daarna de clash tegen de nummer 1 UVV. Wij kijken er alvast naar uit.

Als je de verrichtingen van dit team live wilt volgen kijk dan eens op Twitter FC Breukelen JO15-2.