Prima eerste helft van JO11-4 uit bij Montfoort

montfoort
jo11
Vroeg op! Voor velen van ons inclusief mijzelf niet de favoriete bezigheid. Zeker niet op zaterdagochtend in de herfst, wanneer het nog donker is als de wekker gaat. Montfoort uit, altijd lastig. Weer een team met grotere jongens. Maar daar beginnen we inmiddels wel aan te wennen.

Ondanks het vroege uur en de relatieve kou langs het veld, beginnen we goed. We tonen geen ontzag voor Montfoort en ondanks hun af en toe fysieke spelwijze houden we goed stand. Vooral Reno sleept het team er op diverse momenten doorheen. Fraaie reddingen en goeie uittrappen daarna. Aanvoerder Ruben was weer overal te vinden en begint een vaste waarde voor het team te worden.

De hele eerste helft werd voor elke bal geknokt. We kregen corners, maar kwamen niet echt tot een schot. Na een overtreding op het middenveld mocht Ollie de vrije trap nemen. Een fraai schot, maar net te hoog gemikt. Ok, het is een voetbalcliché, maar het spel golfde echt op en neer. Een voorbeeld; Montfoort kreeg een corner. Vanuit die situatie volgde een heuse counter waarbij het laatste station Ollie was. Het schot werd gekeerd door de keeper en tot corner verwerkt.

De tweede helft. Balverlies op het middenveld leidt tot de eerste goal van Montfoort. Even geen organisatie achterin (zal toch geen causaal verband zijn met de wisselbeurt van Raf?). Geen lekker begin, maar we hadden nog 24 minuten te spelen. Toch was er een behoorlijk verschil met de eerste helft. We kwamen er niet lekker meer uit en vooral bij balverlies lieten we nog wel eens het koppie hangen. In de achtste minuut werd het 2-0 en twee minuten later ging de wedstrijd in het slot en de punten in de tas bij Montfoort. (Genoeg clichés zo). Reno redde bij die laatste goal eerst nog op katachtige wijze, maar de bal werd toch over de doellijn gewerkt.

Daarna was het vaatje leeg. Montfoort speelde de wedstrijd uit. Dat gold helaas niet voor Ollie die na ettelijke schoppen op de enkels de strijd moest opgeven. We hebben nu een aantal wedstrijden achter elkaar gespeeld tegen teams die bovenin de ranglijst meedraaien. Aanstaande zaterdag treden we in het strijdperk tegen VVIJ. Met een aanvangstijdstip van 14.10. Dat zou toch moeten kunnen…..