AVV Swift - FC Breukelen (3-0)

avvswift
1e
Na twee thuisnederlagen op rij werd het weer tijd om punten te pakken voor FC Breukelen. Dat moest gebeuren in Amsterdam met Swift als tegenstander. Nog steeds zijn Mark Rutgers en Rachid Moamedi geblesseerd, maar Rogier Gerritsen maakte afgelopen zaterdag zijn debuut (in een officiële wedstrijd) voor FC Breukelen. Nadat hij zijn arm in de voorbereiding uit de kom viel, was hij voor het eerst weer wedstrijdfit. Dit keer dus geen lange busrit voor onze mannen, met een klein half uurtje stonden we al op het sportpark midden in Amsterdam.

Voorafgaand aan het duel had FC Breukelen drie punten minder dan Swift en met een overwinning zouden beide ploegen op gelijke hoogte komen. Er stond dus genoeg op het spel. FC Breukelen sprak vooraf met elkaar af dat de welbekende 0 heilig zou zijn. De afgelopen weken hadden we ons in de beginfase laten aftroeven en dat zouden onze mannen dit keer niet laten gebeuren. En daar slaagde FC Breukelen aardig in gedurende de eerste helft. Daarbij moet gezegd worden, echte doelkansen kwamen daar niet uit voort. Er werd aardig gecombineerd tot aan de 16-meter, maar daarna strandde de verschillende pogingen. Ook Swift liet af en toe van zich horen. Veelal zocht de thuisploeg de voetballende oplossing en dat resulteerde in een één-op-één situatie waarin onze doelman Nick Turksma knap redding bracht. Al met al golfde de wedstrijd een beetje op en neer, met als groot pluspunt: de werklust. Onze mannen straalde uit vandaag alles te willen geven voor de overwinning.

In de rust werd dit ook aangehaald door trainer Jamal Yahiaoui. Dit was voor het eerst dat we nog geen tegengoal hadden geïncasseerd voor rust en dat de gedrevenheid uit de ogen van de ploeg kwam. Er werden dan ook een paar kleine dingen benoemd, maar op dezelfde voet verder gaan was de strekking van het verhaal. Twee minuten na rust werd alles dat FC Breukelen voor rust had opgebouwd in een klap weggevaagd.

Een afstandsschot van Tobias van Kuyvenhoven veraste vriend en vijand en verdween via onze doelman in het doel. 0 - 1. Weer een achterstand voor FC Breukelen. Dit bleek voor onze mannen te veel. De zoveelste tegenslag die de ploeg de rest van de tweede helft niet meer te boven kwam. De genadeslag kwam tien minuten later. Bas Buimer werd diep gestuurd en scoorde in tweede instantie. De gifbeker van de middag was nog niet leeg. Een kwartier voor tijd leverde de goed spelende Jaap Smeeing een schot op de paal die door wederom Bas Buimer werd binnen gewerkt.

Weer een nederlaag voor FC Breukelen. Onze mannen konden weinig uitgespeelde kansen tegenover de drie goals van Swift zetten. Na een goede eerste helft toch wel een terechte overwinning voor de mannen uit Amsterdam.

Er zit weinig anders op dan even flink te balen, maar toch weer met z’n allen vooruit te kijken. Afgelopen zaterdagavond is hier vast de eerste stap voor gezet. Spelers en staf zijn gezellig met z’n allen gaan eten in Amsterdam. Uiteindelijk een erg gezellige avond en daardoor weer frisse moed voor de komende weken!