De 1e wedstrijd van de JO12-1 in de Hoofdklasse heeft wel een hele bijzondere start..…

jo12
JSV logo
Zaterdagochtend 10.30 uur. Het team jongens JO12-1 is klaar voor hun eerste wedstrijd in de hoofdklasse. Best een beetje spannend allemaal en dan ook nog spelen op het hoofdveld. Maar de zon schijnt, er zijn veel ouders aanwezig, de scheidsrechter staat klaar, coaches paraat en het allerbelangrijkste 2 enthousiaste teams jongens van 11 jaar die zin hebben in een potje voetbal!

Onze jongens gingen dan ook fel van start, maar ook de tegenpartij was gedreven waardoor het een spannende wedstrijd leek te gaan worden. Breukelen deed het goed, heel goed. Onze mannen speelden goed samen met als resultaat een paar mooie doelpunten. Ook de tegenpartij wist een mooie hoge bal in ons doel te schieten waar onze keeper helaas echt niet bij kon.

Door een handsbal van de tegenpartij in de 16 meter krijgt FC Breukelen een penalty en deze wordt benut. In de loop van de 1e helft werd de sfeer helaas wat grimmiger, het werd langzaam maar zeker duidelijk dat JSV het moeilijk had met het feit dat onze jongens veel sterker speelden. Zij hadden tot dit moment alle wedstrijden nog gewonnen en verliezen was blijkbaar iets nieuws en zij lieten al vrij snel zien dat ze hier niet mee om konden gaan!

Na een overduidelijke duwfout (met 2 handen vol in de rug van onze speler) werd de bal nog een keer op de stip gelegd. Dit werd door de coaches van de tegenpartij niet gewaardeerd en zij lieten zich vervolgens van hun allerslechtste kant zien. Het commentaar richting de scheidsrechter was hard en respectloos en behoort gewoonweg niet op een voetbalveld thuis.

Los van het feit dat de scheidsrechter ook maar gewoon een vrijwilliger is en in dit geval 2 volledig terechte penalty’s toekent was het ronduit beschamend hoe de leiding van JSV zich gedroeg…..de slogan van de KNVB “ZONDER RESPECT GEEN VOETBAL” werd helaas niet door deze mannen begrepen.

Bij een tussenstand van 6-1 is het rust maar helaas gebruikt JSV deze tijd niet om even tot rust te komen maar besluiten om hun spullen te pakken om vervolgens met heel veel bombarie het veld te verlaten. Ook de vrijwilligster bij het wedstrijdsecretariaat krijgt vervolgens de wind van voren en dit allemaal voor een competitiewedstrijd van 11-jarige jongens!!!

Er zijn dus alleen maar verliezers deze zaterdagochtend en dit alles alleen omdat een aantal volwassenen besluiten zich onsportief, kinderachtig en respectloos te gedragen en een schandalig voorbeeld voor onze jongens geven!

Wij zijn kinderen - Dit is een spel - Plezier staat voorop - Wij mogen fouten maken - Onze coaches zijn vrijwilligers - De scheidsrechter is ook maar een mens - Dit is niet de Champions League!!!!!!

Jammer van een mooie zaterdagochtend, maar jongens wat hebben jullie mooi voetbal laten zien in jullie 1e wedstrijd in de hoofdklasse. Er stonden heel veel trotse ouders langs de lijn……op naar de volgende wedstrijd!