FC Breukelen – v.v. Zwaluwen (0-1)

1e
zwaluwen-vlaardingen
Afgelopen zaterdag speelde FC Breukelen de zevende speelronde van de vernieuwde hoofdklasse. Op het programma stond Zwaluwen uit Vlaardingen. Met één punt meer en één wedstrijd meer voor Zwaluwen beloofde het een duel te worden tussen twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Ondertussen wacht FC Breukelen nog steeds op de eerste thuisoverwinning en zaterdag was de uitgelezen mogelijkheid om hier verandering in te brengen.

De beginfase van de wedstrijd nam FC Breukelen een afwachtende houding aan. Door het ontbreken van meerdere basisspelers was het nog even zoeken naar de organisatie. Zwaluwen profiteerde hiervan en werd de bovenliggende partij, met een aantal kleine kansen tot gevolg. Het gevaar kwam voornamelijk uit de goed genomen corners, die elke keer spannende momenten veroorzaakten voor het doel van Nick Turksma. Tot nog toe zonder gevolgen. Na de eerste 25 minuten kwam Breukelen iets beter in de wedstrijd. De grootste storm was gaan liggen en onze mannen gingen op zoek naar de openingstreffer. Echter zodra FC Breukelen dichterbij het zestienmetergebied van Zwaluwen kwam, stagneerde daar de aanval. De echte eindpass kwam er niet van.

SONY DSC
De 0-1 van Zwaluwen.

Totdat Sam Osei na een goede actie een prima voorzet afleverde op spits Daniël Kops. Daniël aarzelde geen moment en vuurde de bal op het doel. Keeper Marvin van Tienen stond op de goede plek en voorkwam een voorsprong van FC Breukelen. Inmiddels wisten onze mannen dat Jesper Gudde van Zwaluwen een gevaarlijke hoekschop kon afleveren. In de 42e minuut ging hij dan ook weer achter de bal staan. De bal wordt verlengd en de mee opgekomen verdediger Leon Krznaric krijgt de bal voor zijn voeten. Hij haalt uit en werkt de bal in het doel. Net voor rust komt Zwaluwen op een 0-1 voorsprong.

Er was nog geen man over boord. Nog 45 minuten om de achterstand weg te poetsen. FC Breukelen kwam een stuk beter uit de startblokken dan in de eerste helft. Vrij snel na rust begon Sam aan zijn welbekende slalom richting het doel van de tegenstander. Hij leverde de bal keurig in bij de net-ingevallen Ike Nanka Bruce. Hij realiseerde zich niet dat hij nog veel tijd en ruimte had en besloot direct uit te halen. Wederom een prima redding van Marvin van Tienen. De rest van de tweede helft bleef Breukelen zoeken naar de gelijkmaker, maar ook Zwaluwen kwam een aantal keer dichtbij het verdubbelen van de voorsprong. Het mocht allemaal niet meer baten. De stand bleef onveranderd en ook deze week wist FC Breukelen niet te winnen op het eigen Sportpark Broekdijk Oost.

Onze mannen hebben keihard gewerkt om in ieder geval een punt over de streep te trekken. Het mocht helaas niet zo zijn. Volgende week spelen we uit bij Swift in Amsterdam.