Het zit allemaal dicht op elkaar bij JO11-4

jo11
benschop
Het was weer vroeg op, afgelopen zaterdag. Kwart voor negen aan de aftrap staan, het lijken wel F pupillen tijden. Gelukkig speelden we wel thuis. Tegenstander Benschop zat al vroeg in de auto richting Breukelen.

De eerste slag was ondanks het vroege opstaan voor hen. Als een mes door de boter sneden ze bij de eerste aanval. We waren gewaarschuwd. Wat een samenspel zeg. Toch was de eerste kans voor ons. Weer eens uit een corner. Waar een paar trainingen al niet goed voor zijn… Melle nam de bal scherp, de keeper was niet klemvast waardoor Ruben het eerste schot op doel kon lossen. Nog in dezelfde minuut keken we opeens tegen een achterstand aan. 0-1. Niets aan de hand. Het spel ging heen en weer, Ollie schiet op doel, waarna Floris net te laat bij de bal is voor een rebound.

Na een minuut of tien was Ruben attent op het middenveld. Een pass over de hele kwam precies in de loop van Ollie. Hij liep weliswaar tussen twee verdedigers in, maar die liet hij staan alsof ze er niet waren. Vrij baan naar het doel, waar het intikkertje snel gemaakt was. En daar was ie weer; de corner. Dertiende minuut, Ollie neemt m dit keer. Weer scherp en hoog. De keeper schrikt zich een hoedje en slaat de bal in het eigen doel. 2-1.

Ondertussen zijn Pom en Sacha in het veld gekomen. Laten we het gelijk maar zeggen, Sacha was man of the match. Wat een dribbels, wat een passjes, wat een mooie goal in de tweede helft. En Pom was de pechvogel van de wedstrijd. Last van zijn teennagel en toen ook nog van zijn enkel. Rennen ging niet, schieten was pijnlijk. Voor zijn eigen bestwil bleef hij de tweede helft aan de kant. Ah, rusten met een voorsprong dus? Nee, nadat Reno eerst nog fraai redt met één hand, is het vlak voor tijd 2-2. Sytse staat er verdedigend alleen voor en kan niet voorkomen dat hun beste speler een schuiver in de verre hoek kan plaatsen.

Dan de tweede helft. Even zijn we zoekende naar hoe we het gaan aanpakken. En Benschop wacht niet tot we eruit zijn. Binnen zeven minuten staan we opeens met 2-5 achter. Was het nodig? Ik weet het niet. Wel weet ik dat de dames en heren van Benschop een goed team vormden. Het feit dat ze voor de wedstrijd begon op de tiende plek stonden, zegt dus eigenlijk niets. Als eerder gezegd, het was de wedstrijd van Sacha.

Dat doelpunt kon dus niet uitblijven. Een heerlijke dribbel in de achtste minuut eindigde met een schot onder de keepster door. 3-5. Er was nog tijd genoeg zou je zeggen. Maar schoten gingen over, voeten waren net te klein of kort voor een intikkertje en achterin was het af en toe open huis. Raf verdedigde weer als een leeuw, maar miste zijn maatje Pom echt. De beste kansen waren voor Benschop, maar zij misten ook.

De goed leidende scheidsrechter Eric kon bij de stand 3-5 affluiten. Zaterdag aanstaande tegen de nummer twee; Montfoort. Maar zoals we al zagen, de plek zegt niets. Laten wij dan maar de eersten zijn om punten van ze af te snoepen.