FC Breukelen - Jodan Boys (0 - 3)

1e
jodanboys
Na bijna een maand niet te hebben gespeeld op ons eigen Sportpark Broekdijk Oost, was het afgelopen zaterdag weer zo ver. Een thuiswedstrijd tegen Jodan Boys. De mannen uit Gouda wisten zich dinsdag nog naar de volgende ronde van de KNVB-beker te knokken na het winnen van de penaltyserie tegen HHC Hardenberg. FC Breukelen was dus gewaarschuwd voor de kwaliteiten van Jodan Boys.

FC Breukelen begon redelijk aan de wedstrijd. Vanuit de organisatie werd er gezocht naar de aanval. In de 13e minuut resulteerde dit in een rush van Deen van Embricqs. Hij passeerde de spelers van Jodan Boys alsof ze er niet stonden. Hij enterde het zestienmetergebied en schoof de bal langs de keeper van Jodan Boys. De voorsprong was in de maak, maar helaas gooide de binnenkant van de paal roet in het eten. Na deze grote kans voor Breukelen leek Jodan Boys wakker geschud. De mannen uit Gouda namen het initiatief en gingen op zoek naar de voorsprong.

Nog geen drie minuten later kreeg Jodan Boys een vrije trap op een gevaarlijke positie. FC Breukelen was vooraf gewaarschuwd; Jodan Boys is levensgevaarlijk vanuit standaardisaties. Hoe gevaarlijk bleek uit de desbetreffende vrije trap. Leroy Brank kopte de goed genomen vrije trap achter doelman Nick Turskma. Na een kwartier voetballen keek FC Breukelen al tegen een achterstand aan. Dat een achterstand niet het einde betekent, hadden onze mannen de afgelopen weken wel geleerd. Er was nog niets aan de hand. Echter, had Jodan Boys inmiddels een veldoverwicht gecreëerd en dat zouden ze de rest van de wedstrijd niet meer uit handen geven.

Het lot van FC Breukelen werd eigenlijk al bezegeld in de 25e minuut. Een speler van Jodan Boys kwam gevaarlijk in het strafschopgebied van Breukelen. Onze centrumverdediger Roy Hom wilde een grotere achterstand voorkomen door zijn tegenstander af te stoppen. Onreglementair in de ogen van de scheidsrechter en hij kende een penalty toe. Jodan Boys-speler Levi Marengo liet dit buitenkansje niet onbenut en schoot de bal onberispelijk in de kruising. De achterstand voor FC Breukelen was hiermee verdubbeld. Breukelen probeerde nog wat terug te doen via een volley van onze spits Daniël Kops. De poging van Daniël had een beter lot verdiend, maar 0 - 2 bleef het tot de rust.

In de rust waren onze mannen realistisch. Het ging niet echt lekker, maar het is niet de eerste keer dat er geknokt moet worden om terug te komen in de wedstrijd. Aangezien de kansen van zowel Deen als Daniël een beter lot hadden verdiend, zouden er nog wel mogelijkheden komen. Het voornemen was om orde op zaken te stellen in de tweede helft. Helaas mocht dat deze middag niet zo zijn. Jodan Boys kwam beter en gevaarlijker uit de kleedkamer. Jodan Boys-aanvaller Fanny Waandels tekende in de 52e minuut voor de 0 - 3, nadat hij vlak na rust al een levensgrote kans had gemist. Voor zover dat al niet zo was, was de wedstrijd nu echt beslist in het voordeel van Jodan Boys. De rest van de wedstrijd hadden de gasten dan ook een veldoverwicht, met enkele kansen, maar het bleef bij drie treffers.

Zonde, maar waar; FC Breukelen moet haar meerdere erkennen in Jodan Boys. Volgende week nieuwe ronden, nieuwe kansen. Dan wacht er wederom een thuiswedstrijd, tegen Zwaluwen.

Onderstaande foto’s zijn van Nico van Stroe.