JO13-1 vecht tot de laatste minuut

fcbreukelen(schild)
sporting70
Vanmorgen kwamen de jongens van Sporting op bezoek. Vol goede moed startte onze jongens deze wedstrijd op het hoofdveld met het zonnetje dat heerlijk scheen. Onze jongens begonnen, en net zoals de voorgaande weken, kwamen ze wat laat uit de startblokken. Ze kregen, net als de voorgaande twee weken, al vroeg de 0 – 1 om de oren. Sporting drong aan en het leek een lange 60 minuten te worden toen ook de 0 – 2 viel.

Langzaam kwamen de jongens in het spel en werd deze verlegd richting het middenveld met af en toe een uitbraak richting het doel op Sporting. De ploegen bleken aan elkaar gewaagd te zijn. Zo halverwege de eerste helft kwamen er meer en meer kansen voor Breukelen. Hun harde werken werd net voor rust beloond met de aansluitingstreffer van Finn, 1 – 2.

De tweede helft begon en Breukelen probeerde verder te gaan waar ze de eerste helft gestopt waren, maar de counter van Sporting was levensgevaarlijk en daar kwamen we dan ook achter 1 – 3. De koppies van de jongens ging niet hangen, maar ze gingen meer en meer vechten voor elke bal. Dit harde werken leverde vlak buiten de 16 meter een vrije trap op. Julius nam hem in eens en de bal belandde in de muur en kwam bij Jelle. Jelle speelde hem terug naar Julius die hem in tweede instantie alsnog achter de keeper schoot.

Breukelen bleef kansen creëren en dat leverde tal van corners op. Thomas schoot de een na de andere keurig in de 16, maar dit leverde niets op. Sporting kwam steeds meer onder druk te staan en schoot vlak voor tijd de bal weer over de achterlijn. De corner werd binnen de 16 geschoten en in de wirwar van spelers kwam de bal voor Omar zijn voeten die achter de keeper speelde, 3 – 3.

De eerste punten zijn binnen en dat smaakt naar meer.