De kunst van verliezen

fcbreukelen(schild)
brederodes
Na weken van winnen, was het afgelopen zaterdag tijd om de kunst van het verliezen te beoefenen. De JO12-2 van FC Breukelen verloor met 9-1 van Brederodes JO12-1. Een team dat het voetbal op alle fronten beter verzorgde. Door over de gehele linie nauwkeuriger te spelen, elkaar soepeler te vinden, sneller om te schakelen was het team uit Vianen de verdiende winnaar.

De jongens van Breukelen bereikten hun ‘normale’ niveau niet. Nergens. Daar kon het –nieuwe- trainersduo Chris en Thad niets aan veranderen. Hoe ze het team ook inspireerden, motiveerden en enthousiasmeerden. Hoe ze de afspraken nog eens toeschreeuwden en de jongens herinnerden aan dat wat ze geleerd hadden in de training en in eerdere wedstrijden.

Het -nieuwe- trainersduo Chris en Thad bespreken de wedstrijd voor.
Het -nieuwe- trainersduo Chris en Thad bespreken de wedstrijd voor.

Na de 2-0 of misschien 3-0 voorsprong van de Brederodes gingen de koppies van Breukelense boys hangen, deden de schouders ook mee naar beneden en stonden kinnen en voorhoofden in de fronsstand. Benen liepen niet meer, posities werden vergeten en teamspirit voer voor discussie.

Tim redde de eer met zijn doelpunt, en dat was mooi. Voor de rest is de conclusie dat verliezen een kunst is. Goed verliezen helemaal. We gaan zien hoe de heren zich volgende week herpakken. Alle heren…!