Telraamjournalistiek

focus07
fc breukelen schild
Het team van FC Breukelen JO12-2 heeft ook de tweede wedstrijd van de competitie gewonnen. In de uitwedstrijd tegen Focus uit Culemborg stond het scorebord na een uur spelen op 0-10. Het Breukelense elftal toonde zich vanaf de aftrap over de gehele linie sterker. Van uithoudingsvermogen tot positiespel. En alles daar tussenin.

Aanvallen werden als vanuit het boekje uitgevoerd. Van achteruit werd de bal via het middenveld naar voren gebracht. Tikkie naar links, tikkie naar rechts. De jongens wisten elkaar moeiteloos te vinden en gunden elkaar de bal. Dat resulteerde in goals van Nick, Tim (na een prachtassist van Tyler), Tim, Tyler, Abdullah, Thijs, William, Abdullah, Thijs, Tim en William (met een prachtig lobje).

Een kleine optelsom leert dat de bal dus tien keer achter de keeper van Focus belandde. De stand bijhouden is voor de ouders aan de kant telkens weer een opgave. Zeker als de score de dubbele cijfers benaderd. Volgende keer nemen we een telraam mee. Dan houden we vanaf nu ook op met het – slechts – benoemen van goals en hun makers.

Dan vertellen we over gevaarlijke corners van Bouke, prachtige dribbels van Walid en slimme reddingen van Remco. Of over de onderscheppingen van Noah en Kalle en natuurlijk het snelle omschakelen van de middenvelders, aanvallers en verdedigers.

Zo ontstijgen we in ieder geval de scorebord- of in ons geval, de telraamjournalistiek.