RVVH - FC Breukelen (2 - 4)

rvvh
1e
‘Het kan verkeren’ lijkt inmiddels de lijfspreuk te worden van FC Breukelen. Na nét zeven minuten spelen keken onze mannen al tegen een achterstand aan en het eerste half uur van de wedstrijd had RVVH een behoorlijk veldoverwicht. FC Breukelen liet zich niet uit het veld slaan, hield de schade beperkt en draaide de wedstrijd om. Uiteindelijk stapten onze mannen met de eerste drie punten van het veld in Ridderkerk.

Op het zonovergoten sportpark van RVVH zochten de meeste supporters nog naar een plekje langs de lijn toen Jesse Eggers (middenvelder RVVH) aanlegde voor een vrije trap vanaf ongeveer 30 meter. En dit deed hij niet onverdienstelijk, in de zevende minuut zette hij hiermee RVVH op een 1 - 0 voorsprong. Een flinke tegenvaller voor de mannen van FC Breukelen, die erop gebrand waren de eerste drie punten van het seizoen binnen te halen. Het eerste half uur was RVVH de betere ploeg en de mannen uit Ridderkerk wilden de voorsprong snel vergroten. Maar er is geleerd van de eerder gespeelde wedstrijden. Vanuit de organisatie blijven spelen, de schade beperkt houden en geduld hebben, dan komen de kansen vanzelf.

En zo geschiedde. Na ongeveer 25 minuten spelen waren daar de eerste kansen voor Breukelen. Onze spits Daniël Kops schoot van afstand, maar doelman Danny Spelde bracht redding. Dit deed Spelde even later ook op een goede kopbal vanuit een corner van Marc van Rees. FC Breukelen rechtte de rug en dit werd even later beloond met de gelijkmaker. Ömer Özcelik, die voor het eerst weer in de basis stond na een hamstring-blessure, kwam goed door vanuit zijn positie centraal achterin. Ömer zocht de combinatie met zowel Daniël als Rachid Moamedi, met als eindpunt: Deen van Embricqs. Die twijfelde geen seconde en met een schitterend schot bracht hij FC Breukelen langszij. Ruststand: 1 - 1.

In de rust ging er vooral geloof rond in de kleedkamer. Het kan, we kunnen vandaag drie punten pakken. We hebben een goede tegenstander, maar het kan. FC Breukelen kwam dan ook zeer gevaarlijk uit de kleedkamer. Na nog géén tien minuten gaf Mark Simons een prachtige dieptepass op Daniël die in zijn eentje op de keeper af ging. Daniël behield het overzicht en gaf de bal breed op Deen. Een niet te missen kans en hiermee tekende Deen voor zijn tweede van de middag. Rustig uitvoetballen? Geen sprake van. Onze mannen wilden gelijk doordrukken. Zes minuten na de 1 - 2 kwam Mark Simons door middel van een goede actie het zestienmetergebied binnen. Zijn schot werd geblokt en kwam voor de voeten van Marc van Rees. Het was waarschijnlijk even wennen voor Marc om niet te koppen, maar ook met zijn voeten kan hij scoren: 1 - 3!

Maar ook RVVH liet zich niet kisten. De wit-blauwen gingen in de achtervolging. Een paar goede kansen volgden. Maar Nick Turksma bracht een aantal keer goed redding en onze jongste telg Dave Hensbergen haalde nog een bal van de lijn. Via een counter deelde FC Breukelen, opnieuw via Deen, de genadeklap uit. Met een goede versnelling enterde Deen het strafschopgebied en passeerde keeper Spelde voor de derde keer deze middag. Rustig achteroverleunen zat er niet in. Een minuut later maakte Robert Kooiman een prachtige treffer voor RVVH. Daarna werd het de laatste tien minuten nog erg spannend. RVVH bestookte het doel van Nick met het ene na het andere schot. Maar tezamen met de lat wist Nick zijn doel verder schoon te houden. Na vijf minuten blessuretijd waren de eerste drie punten een feit. Drie zwaarbevochten, maar hele lekkere punten!

Volgende week wacht Jodan Boys uit Gouda, maar dan eindelijk weer op ons eigen park: Sportpark Broekdijk Oost!

RVVH-TV (met dank aan Mathijs Leenheer) heeft een mooie samenvatting van deze wedstrijd gemaakt: