JO11-4 terechte winnaar eerste competitiewedstrijd

geinoord
fc breukelen schild
Geinoord uit, altijd lastig. Aan het weer zou het niet liggen deze zaterdag. Ook niet aan het aantrekkelijke aanvangstijdstip van 11 uur. Het zou nog kunnen dat de odeur de chat roet in het eten zou gooien. Of dat zou juist kunnen helpen om de tegenstanders op afstand te houden.

Ruim na 11 uur werd er uiteindelijk afgetrapt omdat de voorgaande wedstrijd uitliep. We begonnen goed en het leverde in korte tijd twee series van twee corners op. Een kopbal van Pom had een beter lot verdiend, evenals de rebound van Floris. Toch duurde het niet lang of er kon worden gejuicht. Milan legde de bal leep door op Ollie, die de bal vol op de wreef raakte en ’m keihard in het dak van het doel ranselde.

Geinoord kwam er maar mondjesmaat uit. Als ze het deden dan stonden we heel vroeg te storen, waardoor er eigenlijk geen goeie aanval in zat voor hen. Wij daarentegen wist elkaar prima te vinden. Zo ontstaat dan vanzelf een kans. Sytse passt op Sacha die de bal bij Melle bezorgt (van rechts naar links). Melle speelt over naar Ollie die eenvoudig de tweede van de dag en alweer zijn vijfde van het seizoen maakt.

We beleven geconcentreerd spelen en de volgende kans was alweer in de maak. Sacha zag op het middenveld Sytse voorbij stomen. Geeft de bal keurig mee in de loop, maar Sytse kan er net niet bij. De bal rolt verder en eindigt….. tegen de paal. Even later begint Milan aan de rush langs de achterlijn. Met het kalk op zijn schoenen haalt hij de achterlijn en verdient een corner. Geinoord krijgt de bal niet weg en uiteindelijk, onder druk van Milan en Sacha werkt de verdediger de bal over de eigen doellijn. 0-3 bij rust. Wat een weelde.

De tweede helft kwam Geinoord echter heel anders het veld op. Ze toonden enorme vechtlust en het is dat onze verdediging onder leiding van Raf en Reno weer prima stond te spelen, anders was er snel een eerste tegengoal gevallen. Natuurlijk was het niet zo dat wij niet mee gevaarlijk werden. Ollie schiet op de paal na een mooie een-twee met Pom. En schoten van Pom en Milan smoren in een woud van benen. We wilden heel graag en daardoor hadden we soms niet genoeg oog voor de verdediging. In dertiende minuut worden we afgestraft. Bal over onze laatste man Sytse heen, precies op maat voor hun spits die op Reno afrent en koelbloedig afrondt. Nog niets aan de hand, maar een paar minuten later zijn we wel heel blij met de werklust van Milan. Vanuit de spits staat hij opeens op de eigen doellijn en brengt redding waar Reno al gepasseerd was.

En zoals wel vaker in het voetbal, waar Geinoord aandringt en het meeste recht heeft op een doelpunt, maken wij de beslissende. Dieptepass van Pom op Sytse. In eerste instantie redding van de uitlopende keeper, maar de bal ploft nogmaals voor de voeren van Sytse en hij schuift de bal netjes in het doel. Opa en oma staan langs de kant, waarschijnlijk de stimulans voor Sytse om alles uit de kast te halen! Nog 5 minuten, dit gaan we niet meer uit handen geven

Die vijf minuten worden er nog maar twee. Want als Sytse op weg naar een tweede doelpunt wordt gevloerd, valt hij precies op een wesp die zich in het gras had verstopt. Die schrikt verschrikkelijk van het gewicht of van de odeur de chat en steekt. Dat doet behoorlijk zeer. De scheids geeft wat EHBO tips en besluit de wedstrijd te laten voor wat het is en over te gaan tot het nemen van de penalty’s. Hoe die afliepen weet ik niet, want op dat moment zat ik met ijs en gesneden uien die EHBO te geven…

Mooie eerste overwinning in de competitie. Zaterdag gelijk thuis als nummer drie tegen de koploper. Weten we gelijk waar we staan. Rond deze wedstrijd ook een heuse fotosessie voor de nieuwe sponsor Slim Figure Clinics. Maar daarover volgende week meer.