Eerste competitie overwinning in 2016 (..) voor FC Breukelen 2

2e
afc
Het staat er echt en het klopt ook. Want na de winterstop maakte FC Breukelen een vrije val op de ranglijst en duikelde men, met slechts 3x een gelijkspel van de 4de naar de één na laatste plek en degradeerde daarmee uit de reserve hoofdklasse. De voorbereiding op het nieuwe seizoen liet echter zien dat een overwinning in de 1ste klasse niet lang op zich kon laten wachten.

Met 7 overwinningen op rij in oefenwedstrijden, De Vechtstreekcup en de bekerpoule begon men vorige week hoopvol aan de competitie. CSW gooide echter roet in het eten en hield Breukelen op een gelijkspel. Afgelopen zaterdag was de ervaren ploeg van AFC afgereisd naar Breukelen en was het de vraag of de jonge brigade uit Breukelen nu wel in staat was om 3 punten te halen.

De eerste helft was hoopgevend en goed, want in een hoog tempo en met veel druk naar voren werden de Amsterdammers onder druk gezet. Via spits Michael Mensah kwam men op een snelle 1-0 en na een mooie aanval over links scoorde Dave Hensbergen vroeg in de wedstrijd 2-0. Een grotere voorsprong werd voorkomen toen de doorgebroken Zaid el Jaloulli onderweg naar het vijandelijke doel werd neergehaald.

In de 2de helft kon Breukelen het initiatief niet houden en kwam AFC na een slalom actie van Sjoerd Jens op 2-1. Toch nog even billenknijpen, maar Zaid nam revanche door wederom door te breken richting het doel van AFC. Nu slaagden de moegestreden roodhemden er niet meer in om Zaid onreglementair af te stoppen en scoorde hij koelbloedig de 3-1.

De bank kon nu rustiger ademhalen en de wedstrijd werd simpel uitgespeeld.

Eindelijk een overwinning, nodig om vanaf het begin mee te doen om een plek die recht geeft op promotie. Want ondanks de jeugdige leeftijd is dat wel de doelstelling van de groep.

Komende week een onbekende tegenstander in en tegen Monnickendam en daarna een tweetal thuiswedstrijden. En nu maar hopen dat de volgende overwinning niet zo lang op zich laat wachten als die tegen AFC.