De beste stuurlui

fc breukelen schild
pvcv
Nieuwe sponsor, nieuwe trainingspakken, een eigen kratje met bidons en een eigen yell. Voorafgaand aan de eerste competitiewedstrijd van FC Breukelen JO12-2 tegen PVCV JO12-5 waren de verrassingen niet van de lucht. De toon was gezet. De eerste tien minuten gingen de ploegen tamelijk gelijk op met aanvallen over en weer. Nick brak in de elfde minuut de ban met een soepele goal en tekende de 1-0 aan.

Al gauw gevolgd door de 2-0 en 3-0 van respectievelijk William en Abdullah. Vlak voor de rust lieten de mannen en dame van de Vleutense tegenstander twee doelpunten op het scorebord zetten. Vooral de 3-2 maakte de tongen los. Zowel in, maar vooral ook, om het veld. Wel of geen buitenspel? Mag een scheidsrechter fluiten en terugkomen op zijn beslissing? Moeten alle ouders die als de beste stuurlui aan wal staan of vlaggenist zijn, op cursus? Een kopje thee en limonade in de pauze bedaarde de gemoederen. Het team van Breukelen had er in de tweede helft in ieder geval geen last meer van, zette druk, viel aan en scoorde dat het een lieve lust was. De eerste officiële penalty in een wedstrijd werd benut door Tim, waarna Abdullah, Thieu en nogmaals Abdullah de eindstand bepaalden op 7-2….

(…. Toch? Verslaggever bladert door de aantekeningen op zoek naar de 8e goal. Schot over, schot naast, goal afgekeurd…. Behalve een cursus ‘wat is buitenspel en hoe zie je dat?’, kan een ‘teltraining’ ook van waarde zijn…. (;-)) Hoe dan ook. Het was duidelijk dat FC Breukelen JO12-2 een terechte overwinning heeft behaald. Het team balde beter dan de tegenstander en zetten het overwicht om in doelpunten. Daarbij vinden de jongens elkaar makkelijk, zijn ze fit, en spelen ze steeds soepeler positievoetbal op het grote veld. Alsof ze na drie wedstrijden al gewend zijn aan de extra meters. En of de yell, de bidons, de trainingspakken en sponsor Eggerding (DANK!) daaraan bij hebben gedragen? Volgens de beste stuurlui wel.