Werk aan de winkel voor JO15-1

fc aalsmeer
fc breukelen schild
Hoewel de titel wellicht anders doet vermoeden nam FC Breukelen JO15-1 afgelopen zaterdag na de uitwedstrijd tegen FC Aalsmeer JO15-2 de drie punten mee naar huis dankzij een 1-3 overwinning. Maar deze uitslag had met het grootste gemak in de dubbele cijfers uit kunnen vallen gezien het grote veldoverwicht en de enorme hoeveelheid kansen.

Waar het aan ontbrak: overtuiging. Zeker niet alleen in de aanval, maar over het hele veld. Als je veel beter bent dan moet je dat ook uitstralen. In houding (hoofd niet naar beneden), in strakke nauwkeurige passing, in goede aannames, in eerder inspelen. Het was het zaterdag allemaal net niet waardoor er in de beslissende fase rond de zestien te veel tijd nodig was en het lastig werd de kansen te verzilveren.

Dan de wedstrijd: vanaf de eerste minuut speelde FC Breukelen op de helft van de tegenstander. Het bleef daarbij opletten voor de counter van FC Aalsmeer dat enkele snelle spelers in de voorhoede had staan. Uit één van die counters versierde Aalsmeer een (onterechte) strafschop, onhoudbaar voor Tim: 1-0. Aan de andere zijde legio mogelijkheden om gelijk te komen. En op het moment dat FC Breukelen de gelijkmaker al telde was daar nog de keeper van Aalsmeer die met een katachtige redding een doelpunt van Ruben voorkwam. De gelijkmaker kwam er alsnog in de laatste minuut voor rust. Na een puntertje van Ruben kwam de bal via de keeper voor de voeten van Rafael die hard inschoot: 1-1.

Een perfect moment zo vlak voor rust. Waar iedereen dacht dat Breukelen nu door zou drukken naar een ruime score, werd slecht aan de tweede helft begonnen. Het grote overwicht verdween en van beide kanten was het vertoonde spel erg slordig. Nu was het Breukelen dat via de omschakeling vele kansen kreeg, maar oog in oog met de keeper niet tot scoren kwam. Zelfs een (onterechte) strafschop werd gemist.

imgp6223

Het was aan het inbrengen van Niek op nummer tien, net achter de spitsen, te danken dat de overwinning uiteindelijk toch gevierd kon worden. Er kwam meer venijn in het spel, en ook de passing werd stukken beter. In een snelle uitbraak speelde Milan de bal goed opzij naar de meegelopen Niek die via de binnenkant van de paal knap binnenschoot. Uit een ingooi van Nicherwan zette Ruben daarna in de laatste minuut van de wedstrijd een sterk blok, omzeilde zijn bewaker en schoot beheerst binnen: 1-3.

Werk aan de winkel de komende trainingsweek om de wedstrijd van komende zaterdag tegen Hertha met volle overtuiging te winnen.