MO15-1 deelt koekje van eigen deeg uit

FC Abcoude
fc breukelen schild
Afgelopen zaterdag de eerste competitiewedstrijd voor de MO15 van FCB. De meiden ingedeeld in regio Amsterdam, komen dit jaar uit tegen voor hen allemaal nieuwe clubs. Dus veel voorkennis over het spel van de teams is er dit seizoen niet bij. Een van die clubs is Abcoude, onder de rook van Amsterdam, met een vleugje of eigenlijk flinke vleug Amsterdams mentaliteit. Helaas voor Laura kon zij maar twee minuten spelen deze wedstrijd, daar ze vervelend veel last had van haar hamstrings.

Direct bij de aftrap van de eerste helft werden onze meiden al verrast met een tegendoelpunt (1-0). Gelukkig duurde het niet lang of Dewi nam een genomen corner op haar voet welke zij keurig achter de doelvrouw werkte (1-1). Vervolgens kregen we ook nog een doelpunt cadeau (e.d. Abcoude) na een mooie voorzet van Tessa (1-2). Niet alleen Abcoude had pech ook voor Myrna bleek het verdedigen van zo’n groot doel een lastige opgaaf. Naast dat zij niet wekelijks keept, zij spelen op half veld met kleinere doeltjes gewend is, wilde ze ons toch heel graag uit de brand helpen daar we nog geen vaste keepster in het team hebben. Doelpunten vielen er nu aan weerszijden. De 2-2 werd door Tessa weer rechtgezet met een (2-3) de 3-3 ging met een hoge bal helaas over Myrna heen en wederom zette Tessa het daarna weer recht (3-4).

img_4133
In de rust kregen de meegereisde supporters het idee dat de meiden niet lekker in de wedstrijd zaten. Dat zou zo maar door het warme weer kunnen komen of wellicht eisten die eerste weken school, sporten en huiswerk na de zomervakantie ook een beetje hun tol. En dan dat “vleugje” Amsterdamse mentaliteit er nog bij, die onze meiden niet gewend zijn. Waar onze meiden het in het veld namelijk van hun snelheid en het benenwerk (techniek) hebben, iets dat heel normaal is in het voetbal zou je denken. Houden ze er in Abcoude wat andere technieken op na zoals het ruigere duw, knijp en trekwerk. Dat was niet alleen te zien in het veld maar ook te horen tijdens de extra ingelaste drinkpauzes. Onze meiden beklaagden zich verbaast over wat er in het veld allemaal wel niet gaande was, met of zonder bal in de buurt. Opa Eduard had daar wel een middeltje tegen en trakteerde de meiden op een lekker energiedrankje en een koek. Zo zou het de tweede helft allemaal vast wel beter gaan.

En in de tweede helft ging het ook beter. Er kwam meer overtuiging in het spel van onze meiden. Wat nou duwen en trekken? We zullen laten zien dat we “handiger” en “sneller” met de bal zijn en laten ons niet van de wijs brengen. We geven ze gewoon een koekje van eigen deeg!

Tessa ging op doel en Myrna bloeide mooi op in het veld. Na een mooie uitbraak van Hannah linksvoor, die eigenlijk versterking verwachtte voorin en zichzelf afvroeg wie de bal van haar wilde hebben, bedacht zich niet langer en ronde de sprint zelf maar af (3-5). Dewi bezegelde haar positie in het veld met de 3-6. Vervolgens kon een eigen doelpunt van Breukelen de 4-6 niet voorkomen maar gelukkig werden de punten definitief veiliggesteld door Hannah (4-7).

img_4106
Los van het maken van doelpunten is het verdedigingswerk en het balbezit houden op het middenveld uiteraard net zo belangrijk. Het een kan natuurlijk niet zonder het ander in een team. Zo komt niemand zomaar langs Isa, bijt Emily zich stevig vast in haar tegenstander, poeiert Evy de bal mooi door naar de voorhoede en staat Nora ook haar mannetje. Jenna controleert met haar lenigheid het middenveld, Dewi heeft zo ook het vlugge voetenwerk, Jamie rolt rechtsachter de tegenstander op, Jill en Shariva doen dat om beurt ook op links en Keshia gooit als laatste man het slot op deur. Top gedaan meiden, de eerste drie welverdiende punten zijn binnen en jullie vormen een leuk team met elkaar. Net als de meegereisde supporters ☺

Op de foto onze koek en zopie sponsor opa “Eduard Louhenapessy”.