E3 opent seizoen met doelpuntenfestijn in derby tegen Abcoude

FC Abcoude
fc breukelen schild
De E3 is het seizoen goed begonnen met een spectaculaire 6-5 bekerwinst op Abcoude. Coaches Jean Paul Paumen & Arjan Wisseborn konden tevreden terugkijken op het veld- en combinatiespel, al werd het in de slotminuten nog spannend toen Abcoude met een slotoffensief van 6-3 nog terugkwam tot 6-5. Verder lieten de mannen het niet komen.

De mannen hadden er overduidelijk zin in en kwamen afgetraind aan de start. Even was het nog spannend of de wedstrijd kon doorgaan, nadat een tegenstander in de warming up zijn hamstrings blesseerde. Meesterbreinen Jean Paul en Arjan waren zo grootmoedig om een robuuste D pupil bij Abcoude te laten meedoen. Het team betaalde dat zelfvertrouwen terug in een aantrekkelijke wedstrijd.

Ole zette de mannen na een rush met een vlammend schot op voorsprong. Toen Paco uit de draai de 2-0 binnenhamerde leek het een makkelijke middag te worden.

IMG_1152

Abcoude kwam echter terug. Daarna scoorde Seth uit een ingestudeerde corner de 3-1.

IMG_1151

Vervolgens werd het zelfs 4-1 toen Paco goed voorbereidend combinatiewerk van de met wondersokken spelende Robin en Seth over de flank bekroonde met een snoeiharde volley. Het publiek stond op de banken.

Tot dat moment hadden Stan als goalie, Huub, Tim, Robin en Huub de aanvallen van Abcoude vakkundig onschadelijk gemaakt. Middenvelders Abe, Ole en Seth strooiden met passes om de spitsen voor de keeper te zetten. Maar Abcoude gaf niet op en scoorde eerst uit een heuse scrimmage 4-2 en later zelfs 4-3.

IMG_1153

Toen Lucas de 5-3 binnenschoot en de slalommende Seth de 6-3 tegen de touwen joeg leek het over en uit voor Abcoude. Het tekent de veerkracht van Abcoude dat het nog 6-5 werd. Daarna was de koek op en de buit binnen voor de E3. Een terechte overwinning na 70% balbezit. De F-side had een mooie dag. Met wat meer geluk in de afronding had er zelfs een 10 op het bord kunnen staan. De eerste horde is genomen, op naar de volgende. De kortste weg naar Europa is ten slotte het bekertoernooi. Het belooft een mooi seizoen te worden.

[Foto’s: Dave Smit]