JO13-1 verliest eerste competitieduel van Altius

altius
fc breukelen schild
Voor de eerste competitiewedstrijd vertrokken we voor dag en dauw richting Hilversum. Na twee bekerwedstrijden begint dat eindelijk de competitie met een uitwedstrijd tegen Altius. Na een korte voorbespreking in de kleedkamer en een goede warming-up vindt de aftrap om 8:45 plaats. Vooraf was bekend dat we tegen een goede tegenstander moeten spelen en dat was gelijk duidelijk.

img_2379
Altius zette Breukelen onder druk en dat resulteerde in een mooie aanval over rechts, die goed werd voorgegeven en uiteindelijk achter de keeper belandde, 1 – 0. Altius bleef aandringen, maar wat Breukelen ook probeerde ze konden geen vuist maken, het lukte net niet. De passes kwamen niet aan en we kwamen er niet uit. Altius vergrootte hun voorsprong naar 2 – 0.

Langzamerhand begonnen onze jongens wat kansen te krijgen. Een uitbraak zorgde ervoor dat Finn alleen voor de keeper kwam hem op het doel schoot, maar net door een verdediger van Altius van de lijn werd weggehaald. Vlak voor rust was het dan wel raak Anicel schoot op het doel en de bal dwarrelde langs de keeper van Altius 2 – 1. Dit leek de ruststand te gaan worden, maar Altius herpakte zich en maakte nog de 3 en zelfs de 4 -1 voor het rustsignaal.

img_2380
Na de rust ging het beter lopen bij Breukelen en kregen onze jongens meer kansen. Youp rende de longen uit zijn lijf en wist menige aanval van Altius om te zetten in een counter voor Breukelen. De jongens bleven gaan. De 5 – 1 kwam dan ook als donderslag bij heldere hemel. Na een afgekeurd doelpunt van zowel Breukelen als Altius was dit gelijk de eindstand.

Aan vechtlust ontbrak het deze wedstrijd niet, maar Altius was vandaag de betere partij.