JO11-1 start competitie met overwinning

fc breukelen schild
KDO
Deze meer dan zonnige zaterdag 10 september trapte het 1e af voor de competitie. KDO, jongens nog nooit van verloren dus dat gaan we nu ook niet doen. Maar we hebben ook nog nooit tegen ze gespeeld? Ach een klein detail, maar nieuw seizoen, nieuwe kansen, Tieme was vandaag niet van de partij vanwege een blessure.

Al enige weken voert het team een, voor haar leeftijd, professionele warming up uit net zoals de grote mannen. Sponsor Michel Hobma heeft gezorgd voor pylonen en hesjes, alles in het kader van samen sterk. Daarnaast kon men zien dat het warme weer tegemoet werd getreden met shirts met korte mouwen. Dit was in korte tijd in gerealiseerd door Oma’s naaiatelier José Baar. Dan terug naar de wedstrijd daar waar het natuurlijk allemaal om draait.

Onnodig zenuwachtig werd er begonnen aan de wedstrijd, snel balverlies leidde snel tot een tweetal kansen voor KDO. Keeper Lars stond zijn mannetje en keerde de ballen vakkundig. Hoewel het per wedstrijd beter gaat draait het nog niet zo als eind vorig jaar, toen zij als een wervelwind over het veld heen gingen. Soms valt het niet mee, maar de warmte zal zeker meespelen. Na een aantal minuten kreeg men de geest en volgden de eerste aanvallen van FC Breukelen. Hoewel de gun factor hoog stond werd er iets te slordig afgewerkt. Het was een gelijk opgaande wedstrijd met ongeveer een gelijk aantal kansen.

Uiteindelijk werd in de 16e minuut de score geopend. Na een hattrick aan corners van Samuel werd de bal hoog voor geslingerd en kon Presley, koppend, de eerste competitietreffer op zijn naam schrijven. Het inmiddels talrijk aanwezige publiek rond het hoofdveld ging er eens goed voor staan. Helaas de trein liep niet op volle snelheid en door wat foutjes stond het 2 minuten later 1-1. Tot de rust werd er niet meer gescoord, hoewel er legio kansen waren.

De rust werd gebruikt om de puntjes op de i te zetten, wacht niet tot de bal bij jou is maar ga naar de bal toe dit doet de tegenstander ook. Ga recht op de goal af en schiet direct wanneer je een gaatje ziet.

In tegenstelling tot de verwachtingen was het KDO die zes minuten na rust zichzelf beloonde na een verkeerde terugspeelbal achter de man en door het midden. Direct vanuit de aftrap volgde een vloeiende aanval welke ternauwernood tot corner werd verwerkt. Van de corner-specialisten was het nu van de kant waar Ryan deze voor zijn rekening neemt. Opnieuw bleek dat onze corners een sterk wapen zijn en nu was het Deylano die een minuut na de achterstand koppend de gelijkmaker voor zijn rekening nam.

d1ae2825a34f4c7ba3e1ec424720b141
Het begon te draaien bij de “All Whites” en de tegenstander werd met snelle uitvallen overspeeld maar misten net dat beetje scherpte om de voorsprong ver uit te bouwen. Het was Joris die opkomend vanaf het middenveld door kon stomen en vanaf een meter of 12 fraai onhoudbaar schoot. De mannen bewaarden het fraaiste voor het laatst na een pass van Jorian bereikte deze Deylano. Op zijn beurt speelde hij de geheel vrij staande Levi aan. Hoewel Levi in deze wedstrijd zijn spel nog niet had zien beloond met een treffer speelde hij bij de tweede paal Presley aan. Met een in tikker tilde deze de stand naar 4-2. Met nog 6 minuten op de klok werd er vol doorgegaan maar slopen de onzuiverheden er weer in. Achterin daarentegen werd gedegen de zaak vast gezet en de enkele kans die de conditioneel moegespeelde Kwakelaren kregen misten enig venijn. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd onder leiding van de goed fluitende scheidsrechter Theo in 4-2 en zijn de eerste punten binnen.

Na afloop werden de mannen nog verblijd met nieuwe trainingspakken beschikbaar gesteld door De communicatie architect waarvoor dank. Het persmoment hiervan volgt nog maar bij deze vast een sneak preview.

Volgende week zijn wij bezig met een oefenwedstrijd, 24 september spelen wij thuis tegen Swift.