Feeststemming bij JO11-3 na vijftienklapper tegen Martinus

e3
sportingmartinus
Het was feest bij de E3 na de 15-1 monsterzege tegen het arme Martinus. De doelpunten vielen als rijpe appelen. De ene goal was nog mooier dan de andere. De kers op de taart was de snoeiharde streep van Huub van Merriënboer in de slotfase. Daarmee stonden alle spelers van de E3 op het scorebord, inclusief keepers Stan en Robin.

Voor de wedstrijd verklapte de succesvolle duocoaches Jean Paul Paumen & Arjan Wisseborn al dat ze vol op de aanval gingen spelen in een offensieve 1-2-3 formatie zonder ruit op het middenveld. Er was deze week getraind op voorzetten van de flanken en afronden op de goal. Na de video-analyse van Martinus gaf Arjan al aan dat er wat hem betreft aan het doelsaldo gewerkt ging worden.

Dat is goed gelukt. Na een ruststand van 6-0 liep de FC uit naar een ongekende 15-1. Hieronder volgt een korte samenvatting. Slalom Seth Smit (3S) was weer lekker op dreef. Zijn tegenstanders zijn waarschijnlijk nog duizelig van zijn kapbewegingen. Seth’s voorzetten stichtten voortdurend gevaar als hij al niet zelf op of in de goal schoot.

Abe Heemskerk noteerde naast een panna een prachtige hattrick. Bijzonder fraai was zijn treffer met links rechts combinatie en geplaatst schot. Robin Paumen was als kleinste man van het veld verantwoordelijk voor een schitterende kopgoal in de kruising: een beauty. Lucas Veldt pikte zijn gebruikelijke doelpuntjes mee voor de topscorerslijst.

Tim Elsinghorst was niet alleen de ideale stofzuiger achterin maar scoorde 2x fraai, waarvan 1x met een sliding á la van Basten tegen Duitsland op het EK in 1988 (voor de ouderen onder ons een weetje en voor de rest is er youtube: https://www.youtube.com/watch?v=69KK5wQOD6s).

Stoomtrein Stan Wisseborn was als keeper in de 1e helft foutloos. In de 2e helft bestreek hij de gehele linkerflank en scoorde ook nog. Ole was dominant op het middenveld en jenste er met een hard schot een of 2 goals in. Toen het team door had dat er nog één man van de FC niet had gescoord werd rots in de verdediging Huub naar voren gestuurd om ook hem op de doelpuntenlijst te krijgen. Zijn streep van 16 meter sloeg als een granaat in de goal. Terwijl iemand op de tribune om een platte kar vroeg, liepen de mannen met een grote glimlach het veld af. Op naar de volgende tegenstander.