TeamE2 hard onderuit in eerste competitieduel seizoen 2016/’17

e2
pvcv

Bij de opening van de titelstrijd in de 4e divisie van de KNVB heeft TeamE2 op Sportpark Broekdijk-Oost afgelopen zaterdagochtend flinke averij opgelopen. De vechtlust van een handjevol fitte spelers kon de ploeg onvoldoende inspireren om het thuisvoordeel optimaal te benutten; in een overwegend fletse en futloze vertoning was de selectie van trainer Danny Suitela een makkelijke prooi voor tegenstander PVCV JO11-4, die met zichtbaar veel fysiek overwicht de winst in de partij eenvoudig en overtuigend naar zich toe wist te trekken.

‘Deze 2-7 nederlaag past natuurlijk niet bij de ambities en kwaliteiten van TeamE2 en wat mij betreft moeten we dit débacle snel achter ons laten’, reageert de enigszins ontgoochelde trainer van de onfortuinlijke thuisploeg na afloop van de wedstrijd. ‘Onze selectie kon vanochtend helaas weer niet volledig blessurevrij spelen en bovendien werd een aantal jongens geplaagd door hardnekkige vermoeidheidsklachten. De ploeg heeft zich daardoor niet voor 100% kunnen inzetten en was vandaag geen schim van de succesformatie waarmee we in de afgelopen 2 KNVB-bekerwedstrijden onze suprematie hebben getoond’, vervolgt coach Suitela zijn analyse van de jammerlijk verloren match. ‘Gelukkig kon de inzet van het team vanochtend voorkomen dat de tegenstander met dubbele winstcijfers het veld afging: dat biedt perspectief op mogelijkheden. Na deze eerste speelronde staan we op een teleurstellende 8e plaats in de ranglijst van de competitie, maar ik ben ervan overtuigd dat we onze positie de komende tien wedstrijden sterk gaan verbeteren’, aldus de zelfverzekerde trainer.

De technische staf en begeleiders van TeamE2 zagen bij het laatste optreden de ontwikkelpunten in het spel van de ploeg en weten ongetwijfeld wat nu moet worden gedaan om uitzicht te kunnen blijven houden op het behalen van de titel in deze strijd om het kampioenschap 2016/’17.

Coach Suitela is daarover duidelijk: ‘De technische aanpak nemen mijn staf en ik uiteraard voor onze rekening, maar de spelers zullen zelf meer verantwoordelijkheid moeten pakken voor aspecten rond motivatie en teamspirit. Ik ga ervan uit dat de weersomstandigheden aanstaande zaterdag voor de jongens geen belemmering vormen om bij de wedstrijdvoorbereiding aan te treden in het nieuwe glanzende tenue van TeamE2. Om het zelfvertrouwen van de selectie te ondersteunen heeft een hardcore supporter/sponsor -belangeloos- vorige week prachtige sportkleding ter beschikking gesteld. Hopelijk gebruiken de spelers die outfit om zich vanaf nu in de competities te presenteren als hecht collectief en een team waarmee tegenstanders terdege rekening moeten houden’, besluit de strijdvaardige oefenmeester van TeamE2.