TeamE2 op ramkoers naar volgende ronde KNVB-bekertoernooi

victoria_logo_150x150-1
fc breukelen schild
In de streekderby tegen het Loosdrechtse Victoria JO11-5 heeft TeamE2 met een 8-5 overwinning afgelopen zaterdag een forse claim gelegd op een plek in de volgende ronde van het KNVB-bekertoernooi. De ploeg van Danny Suitela heeft met twee zeges op rij nu al 6 toernooipunten op zak en zal met het +13 doelpuntensaldo de leidende positie in deze groepsfase hoogstwaarschijnlijk niet meer uit handen geven.

TeamE2 kon bij de rust met een ruime 6-2 voorsprong plaats nemen in de comfortabele regisseursstoel, maar moest in de speelhelft daarna een zwak punt in het collectief blootleggen. De hardnekkige blessures bij het verdedigingskoppel Koen & Rogier bleken helaas nog onvoldoende te zijn hersteld, waardoor die in het laatste deel van de partij niet meer hun maximale prestatieniveau konden bereiken. De ploeg heeft daardoor een behoorlijke veer moeten laten; desondanks bleven de mannen zich tot het laatste fluitsignaal inzetten om de volle winst voor TeamE2 binnen te halen. Dat is uiteraard gelukt, maar niet nadat nog 3 tegentreffers van de gastheren moesten worden geïncasseerd.

‘Dat zou niet zijn gebeurd als we vandaag hadden kunnen beschikken over een volledig fitte selectie’, reageert trainer Danny Suitela na afloop van de wedstrijd. ‘Het is goed om te merken dat deze jongens met tactisch inzicht en slim teamspel de ploeg vanuit alle linies en posities strak in het zadel kunnen houden. Geweldig ook om te zien dat Timo vanochtend bij zijn wedstrijddebuut heeft aangetoond dat hij een vaste waarde is voor TeamE2; dat verzekert mij dat we op de goede weg zijn. Maar met het lage rendement in onze defensie werd vanochtend in de slotfase van de partij duidelijk waar de schoen wringt. Aanvallend zit het bij ons wel snor, maar bij het wegvallen van onze laatste verdedigingslinie moet de rest van de ploeg leren hoe de openvallende gaten in het veld gevuld kunnen worden. Bij onze trainingen vanaf aanstaande maandag zal ik dit punt aan de orde stellen en in de oefenschema’s opnemen’, verzekert coach Suitela.

‘Onze resultaten in dit bekertoernooi zijn tot dusverre natuurlijk top, maar we gaan ons vanaf komende week volledig focussen op de start van de competitie in de 4e klasse van de KNVB. Aanstaande zaterdag spelen we de belangrijke 1e wedstrijd in onze 17e divisie. Ik ga ervan uit dat de selectie voor die partij vrij is van blessureleed en ander ongemak, zodat we alle tegenstanders in onze poule kunnen laten zien dat TeamE2 dit jaar de maat slaat op weg naar het kampioenschap…’ besluit de trainer van de succesvolle en veelbelovende jonge ploeg.