Enerverende wedstrijd JO11-1

fc breukelen schild
maarssen
Vandaag stond alweer de tweede oefen(beker)wedstrijd op het programma. Ditmaal tegen Maarssen eveneens uitkomend in de eerste klasse. Zonder te klagen hierover is het natuurlijk zwaar want de tegenstander is net een stapje verder dan wij. Maar wij hebben er alle vertrouwen in dat het op enig moment begint te draaien. Tot nu toe kunnen we stellen “het kan niet altijd kaviaar zijn”.

Na een lekkere warming up en enigszins onduidelijkheid over op welk veld er nu gespeeld diende te worden werd uiteindelijk om 10 voor 10 afgetrapt door Maarssen. Afwezig was vandaag Ryan, maar elk nadeel heeft zijn voordeel in dit geval voor het wisselen. Wederom mocht de tegenstander aftrappen en onze mannen bleken nog niet wakker 0-1. Met nu de “All whites” in Orange aan de aftrap werd er lekker rondgespeeld en een paar vloeiende aanvallen werden op de mat gelegd. De afwerking liet echter te wensen en Presley, evenals woensdag, ging voor eigen succes waar hij de bal af had moeten leggen. Het had een flinke voorsprong kunnen zijn maar in de 11e minuut verdubbelde Maarssen haar voorsprong. FC Breukelen bleef wel vechten maar als je niet scoort zul je nimmer winnen. Wederom was het Maarssen dat zijn voorsprong uitbreidde hoewel de kansen van Breukelen een beter lot verdienden. Nadat Jorian neergehaald werd op een meter of 15 van de goal was het Samuel die achter de bal plaats nam. Hard ingeschoten en gestopt door een Maarssen been. De scrimmage die voor de goal ontstond eindigde in het voordeel van de tegenpartij. Vlak voor rust werd met een snelle tegen aanval de score op 0-4 gebracht. Hoewel helemaal niet slecht spelend en keeper Lars die uitstekende reddingen verrichte leek een schier onmogelijk in te halen achterstand op het bord te staan.

De rust werd gebruikt om de puntjes op de i te zetten en de neuzen richting het doel te krijgen. Effectiviteit omhoog en gebruik maken van de kansen. Gaan voor de bal en geen afwachtende houding.

Vijf minuten na rust beloonde de mannen zichzelf met hun eerste treffer van de wedstrijd. Een fraaie treffer van Presley welke overigens vooraf gegaan was door een treffer van Maarssen, 1-5. Het begon te draaien en het was Tieme die met een leuke bal trefzeker was, 2-5 en de inhaalrace was ingezet. Hoewel, na het niet terug verdedigen van de voorhoede stonden Joris en Samuel samen met Lars ineens tegen een overmacht en was de marge ineens weer vier. Levi inmiddels achterin spelend was bij de eerstvolgende aanval slinks mee naar voren geslopen en geheel vrijstaand kon hij met een afstandschot de 3-6 binnen schieten. FCB rook de zenuwen die bij de tegenstander binnen slopen en men speelde vol op de aanval. Een ding bleek duidelijk wat een conditie hebben die mannen. Onvermoeibaar volgde aanval op aanval en Joris liet zien wat zijn specialiteit is, sleurend over het hele veld veroverde hij bal op bal en pompte deze naar voren. Dit resulteerde in wederom een treffer van Tieme, de aansluiting was daar en de zwartbroeken reageerden steeds zenuwachtiger. Deylano kreeg nog enkele kansen om de stand nog dichterbij elkaar te brengen, maar helaas miste hij net dat beetje geluk. Een gelijk spel had zeker verdiend geweest maar zoals op het veld al doorgesproken, je wint met elkaar en verliest met elkaar zonder uitzondering.

Concluderend kunnen wij stellen dat wij ondanks de dubbele verliespartijen tegen een halve hoofdklasser en een team uit de 1e klasse enigszins de mogelijkheden niet volledig hebben uitgebuit. We gaan dan ook met vertrouwen van start in competitie waar wij volgende week aftrappen tegen KDO 2. Het belooft wederom een leuk seizoen te worden dit maal tegen zo goed als allemaal tegenstanders waar nog nooit tegen gespeeld is. Aftrap 9.45 uur, tot dan!