Meiden schieten tweede helft met scherp

fc breukelen schild
hercules
Afgelopen zaterdag speelden onze meiden MO15-1 hun tweede bekerwedstrijd thuis tegen Hercules MO15-2 die ook haar eerste bekerwedstrijd had gewonnen. Dat zij (of de supporters) met de zege van 0-17 van vorige week ietwat verwend waren was duidelijk zichtbaar in de eerste helft. Het eerste doelpunt (1-0 Jenna) mocht dan wel aan onze kant vallen wat daarna gebeurde zag er even anders uit dan vorige week. Op een of andere manier kregen de meiden geen vat op de wedstrijd. Met name in de verdediging wilde het positiespel even niet zo lukken. Hercules kreeg drie kansen op rij en elk daarvan resulteerde in een doelpunt.

Toch kwam Breukelen geregeld voor het doel van de tegenstander te staan en kreeg zij genoeg kansen. Langs de zijlijn werden de kelen schor geschreeuwd van het “Ooooh” en “Neeee”. Op de lat, tegen de paal, tegen de keepster, over het doel. We hebben ze in alle soorten voorbij zien komen. De meiden verkleinden met dank aan Hannah de achterstand voor rust (2-3). De supporters wensten voor de tweede helft een totaal ander “wedstrijdbeeld”, het geoliede spel van vorige week moest weer terug wilde het goed gaan komen.

Na een peptalk van trainer/coach Paul en wat verschuivingen in de verdediging gingen de meiden de tweede helft weer vol goede moed van start. Met de ingevlogen keepster Myrna van de MO11 die zich een aantal keren mooi voor de bal gooide om erger te voorkomen, zette Breukelen de wedstrijd nu volledig naar haar hand.

De bevlogenheid was weer terug, kansen werden verzilverd en de supporters fleurden weer op. Zo zorgde Tessa voor de 3-3, Diana voor de 4-3, Tessa wandelde de 5-3 binnen, Laura nam met een pegel de 6-3 voor haar rekening en Diana sloot de pot mooi af met de 7-3. Al met al een geslaagde bekerwedstrijd. Nog een potje winnen en we zijn door naar de volgende ronde.