JO13-1 deelt punten in derby tegen Kockengen

fc breukelen schild
kockengen
Zaterdag rond het middaguur stond de bekerwedstrijd van de JO13-1 tegen Kockengen op het programma. Als start van de dag werd een ontmoeting tussen ouders en coach geregeld om onder het genot van een ontbijt. Dit werd door iedereen gewaardeerd. Na deze korte informatieve sessie werden de trainingspakken uitgereikt of beter gezegd ausgereicht door de sponsor Jürgen. Nadat de jongens zich hadden omgekleed verplaatsten ze zich naar het spelershome voor een laatste tactische besprekingen. Na de teamfoto en een goede warming-up begon de wedstrijd om 13:00 uur.

Breukelen kwam zwak uit de startblokken en werd meteen teruggedrongen rond het eigen strafschopgebied. Net als vorige week resulteerde dit in een vroege treffer van de tegenstander en keken we aan tegen een achterstand 0 – 1. Kockengen bleef aandringen en Breukelen wist het tij niet te keren en kreeg nog een doelpunt om de oren 0 – 2. Een monsterzege leek in de maak. Gelukkig wisten onze jongens af en toe uit te breken. Zo kreeg een speler van Kockengen de bal tegen zijn hand binnen de 16 meter, een penalty. Thomas stond op om hem te nemen en schoot hem achter de keeper, 1 – 2. Vanaf dat moment golfde het spel op en neer en wist Kockengen nog net voor rust te scoren, 1 – 3. Dit was gelijk de ruststand.

Na de rust wisten de jongens zich te herpakken en zetten gelijk vanaf het begin druk. Zo ontstond er een aanval die via vele schijven uitkwam bij Jelle die hem over die keeper van Kockengen tegen de touwen schoot, 2 – 3. Ook Finn wist de keeper van Kockengen nog te passeren en bracht de stand in evenwicht 3 – 3.

Vanaf dat moment was alles mogelijk. Het werd een echte derby en de beide ploegen deden niet onder voor elkaar. Er ontstond een schermutseling in het strafschopgebied van Breukelen en Kockengen kreeg een penalty. Maar hier liet Job zijn klasse zien en stopte hem. Het eindsignaal naderde, maar beide ploegen gingen nog steeds voor de winst. Na een mooie aanval ging Fosse alleen op de keeper af en schoot de bal langs hem tegen de touwen 4 -3, maar de lijnrechter vlagde en dit signaal werd overgenomen door de scheidsrechter en zo eindigde deze spannende derby in een 3 – 3 gelijkspel. De aanwezige supporters hebben genoten van een spannende wedstrijd.

img_6500

img_6500

img_6510

img_6510

img_6549

img_6549

img_6554

img_6554

img_6631

img_6631

img_6639

img_6639

img_6648

img_6648

img_6654

img_6654

img_6658

img_6658