JO15-1 neemt revanche

fc breukelen schild
nederhorst
Na de onfortuinlijk met 1-0 verloren bekerwedstrijd tegen DESTO van vorige week, was het zaak voor FC Breukelen JO15-1 om de thuiswedstrijd tegen Nederhorst met winst af te sluiten. De enige manier om vroege uitschakeling in de beker te voorkomen.

Het team – dat door Bouwbedrijf Van der Heijden voor de wedstrijd in nieuwe trainingspakken was gestoken – begon nerveus aan de wedstrijd. Net als vorige week was het voetballend nog wel redelijk in orde, maar de eindpass was veelal onzorgvuldig, en ontbrak het op de beslissende momenten aan duelkracht.

Het spel golfde op en neer, maar uiteindelijk was het FC Breukelen dat de score opende. Na een charge op Niek in de zestienmeter van Nederhorst ontstond enige verwarring over wel of niet doorspelen. Het spel werd echter niet stilgelegd en Milan bedacht zich geen moment. Met een hoge voorzet vanaf de rechterzijkant bediende hij Yassin die fraai inkopte: 1-0.

Na de rust kwam FC Breukelen eindelijk los. Onder aanvoering van Wessel, Rafael en Ruben – die na twee weken afwezigheid weer mocht spelen - werd Nederhorst een helft lang opgejaagd en onder druk gezet. Dat leverde al direct een doelpunt van Jim op die rustig en bekeken bij de tweede paal een voorzet van Niek binnen schoot.

Daarna ging het ouderwets ‘draaien’ en werd het doel van Nederhorst in hoog tempo veelvuldig onder vuur genomen. Een corner van Rafael werd door Ruben op waarde geschat en behendig ingetikt. Het was de opmaat voor de mooiste aanval van de dag waarbij FC Breukelen in drie passes vanaf de eigen helft voor het doel van Nederhorst stond waar Ruben hard en droog in de korte hoek raak schoot. Het slotakkoord was voor Milan die na een goede loopactie de keeper verraste met een schuiver in de lange hoek.

Een prima winst van 5-0, maar belangrijker: een uitstekende tweede helft! FC Breukelen JO15-1 bekert nog even door …

IMGP6047

Staand v.l.n.r.: Marcel Ruitenberg (trainer/coach), Tom Kalkhuis (trainer/coach), Klaas Pieter van Bon, Nicherwan Shawan, Elias Turubassa, Wessel van der Mark, Tim Egberts, Rafael Ruitenberg, Ruben van Wageningen, Jeroen van der Heijden van Bouwbedrijf Van der Heijden (sponsor trainingspakken).

Gehurkt v.l.n.r.: Milan van Nimwegen, Diana Hilhorst, Yasin Hamrouni, Jim de Haan, Tijmen ter Riet, Joris Fietje, Niek Rietveld.

De tassen zijn dit jaar wederom gesponsord door Felix Claus Dick van Wageningen Architecten.