David van der Veld schiet Breukelen 3 naar zwaarbevochten remise

JSV logo
3e
Na een welverdiende zomerstop als gevolg van het successeizoen 2015-2016 mocht het derde elftal voor het eerst zijn kunsten vertonen in de reserve eerste klasse. Trainer Patrick Mur heeft deze zomer niet stilgezeten met een aantal transfers als gevolg. Het team heeft helaas afscheid moeten nemen van Stefan Hoogvliet (nu technische staf), Olivier Branderhorst (V.V. Kockengen), Mark Dekker (gestopt), Gerard Uittenbosch (gestopt), Philip Wels (trainend lid) en sterkhouder Michael Burkel (voor het geld gekozen bij FC Breukelen 4) maar daar stonden gelukkig ook een aantal toptransfers tegenover.

Allereerst heeft kind van de club Ward Augustin besloten zich weer beschikbaar te stellen voor het spelen van wedstrijden nadat hij het niveau op de training is ontstegen. De multifunctionele routinier en spelverdeler Wessel van Rijn kwam over van O.S.V. Nita om rust in de ploeg te brengen. Daarnaast trok oude bekende Dawit ‘Kiki’ Yemane zijn voetbalschoenen weer aan voor extra power en winnaarsmentaliteit op het middenveld. Ook de verfijnde technicus Sukru Mihci kon overtuigd worden om zijn kunsten weer op het voetbalveld tentoon te spreiden. Tot slot werd op de valreep nog de grote zomertransfer afgerond in de vorm van David van der Veld, die na jaren van onderhandelingen en geflirt eindelijk zijn jawoord gaf aan het derde elftal.

Ondanks een wat stroeve voorbereiding werd in de beker drie keer ruim gewonnen en kon FC Breukelen 3 terugkijken op een goede trainingsweek in aanloop naar de seizoensouverture tegen JSV Nieuwegein 2. In een competitie met verder enkel 2e elftallen wist het team dat het dit seizoen een zware kluif zal hebben aan elke tegenstander. Dit bleek helaas al erg snel in de warme omstandigheden in Nieuwegein.

Breukelen begon onzeker aan de wedstrijd en werd bij vlagen weggespeeld in de openingsfase. Al na 5 minuten keek de uitploeg tegen een verdiende 1-0 achterstand aan. Hierna was het even schrikken toen de topscorer van de voorbereiding Irvin de Vette roerloos op de grond bleef liggen na een stevige botsing. Al snel bleek zijn schouder uit de kom te zijn en nadat hij op veilige wijze van het veld was gegaan kon de wedstrijd na een lange pauze weer worden voortgezet. Deze pauze had Breukelen zeker goed gedaan en de rappe en technisch vaardige middenvelders en aanvallers van de thuisploeg konden steeds beter worden afgestopt.

Bij één van de uitbraken van FC Breukelen 3 wist Koen Hooijmaijers de bal bij Maikel Goossens te krijgen. De gelouterde spits speelde de bal handig langs zijn directe tegenstander en schoot kundig de 1-1 tegen de touwen. Hierna was de wedstrijd wat meer in evenwicht, maar was het toch JSV dat vlak voor rust een gevoelige tik uitdeelde door met een van richting veranderd schot voor de 2-1 te zorgen. Ondanks deze tegenslag gaf waarnemend coach Stefan Hoogvliet in de rust aan dat het geduld bewaren cruciaal zou worden in het behalen van een resultaat.

Gelukkig voor de Breukelse strijders bleken zijn woorden geen gebakken lucht en kon er de tweede helft voor een resultaat geknokt worden. De nieuwe aanwinst David van der Veld wist op sublieme wijze zijn overstap van een gouden randje te voorzien. Met een feilloze vrije trap bracht hij de ploeg en meegereisde supporters in vervoering door de korte kruising te pijnigen met een ongenadig hard en zuiver schot.

Hierna golfde het spel op en neer en werd er aan beide kanten gestreden voor een positief resultaat. Dit resultaat bleek uiteindelijk een puntendeling en een 2-2 eindstand. Voor FC Breukelen was dit zeker een positieve start aan de competitie en de hoop is dat er binnenkort ook 3 punten toegevoegd kunnen worden aan het totaal. Volgende week krijgt de ploeg de eerste kans thuis om 14:30 uur tegen De Bilt 2.