Ondanks verlies wint JO11-1

elinkwijk
fc breukelen schild
Weet u het nog een jaar geleden, een bij elkaar geraapt zooitje startend aan de 1e wedstrijd. En het liep als een trein een sneltrein wel te verstaan. Iedereen stond zijn mannetje en het was een eenheid vanaf dag 1. Doorgeselecteerd door de commissie van wijze mannen staat van het toenmalige team het geraamte nog steeds,  aangevuld met een speler uit de E4 en een uit de E5.

Zo startte dan vandaag het bekertoernooi voor de JO11-1. Tijdig afgereisd naar Zuilen waar de wedstrijd tegen Elinkwijk JO11-2 zou plaats hebben toch? Drie verschillende shirts op het veld in 1 team? Even over zeven de aftrap met direct balverlies voor Breukelen gevolgd door een snelle achterstand boem 1-0. De tweede aftrap en ineens stormde Presley recht op de goal af maar liep zich vast op de keeper. Wederom een poging en het had 1-2 moeten staan, maar helaas.

14222150_871067873024006_4865150680982590881_n

Volgende aanval Tieme stoomt over links op en speelt de bal iets te ver voor zich uit. De keeper denkt de bal uitlopend weg te werken. Helaas de met een bekeken tikje scoort Tieme de gelijkmaker en verdient. Ineens gaat het hard en de achterhoede staat nog niet helemaal zoals het hoort. Dan een vrije trap van links, genomen door Ryan. Hij schiet de bal ineens binnen, Presley krijgt de bal achter de doellijn tegen zijn arm en de scheids fluit voor hands. Het shirt van de scheidsrechter is net iets te blauw wit met zijn beslissingen.

De trainingskampen zitten nog in de benen van aanvoerder Ryan, Samuel en Jorian. Elinkwijk loopt uit naar 4-1 met een mans acties. Ze lijken beter om te kunnen gaan met het droge stroeve gras. De kansen gaan gelijk op maar de thuisploeg is wat trefzekerder dan FC Breukelen. Gelukkig krabbelt de verdediging wat op en keeper Lars staat met fantastische reddingen en natuurlijk het vertrouwde kunst en vliegwerk zijn mannetje.

Rust, de mannen zijn niet tevreden en het bekende geluid klinkt weer hij niet maar ik ben wel goed. De heren maar eens uitgelegd dat we tegen een halve hoofdklasser spelen daar er diverse jongens van de JO11-1 meedoen. Lekker dan maar net zoals vorig jaar was al de besloten dat de bekerwedstrijden gebruikt worden om de eenheid te smeden, uitslagen zijn niet belangrijk. Die eenheid bleek bij e start van de 2e helft. Deylano had zijn kansen maar miste nog de scherpte. Er werd gestreden maar Elinkwijk was de gelukkige. Met regelmatige aanvallen liep men uit. Tussendoor was Joris na een corner van Samuel succesvol met een schot van afstand.

Tegen het eind van de wedstrijd was het Levi die zijn eerste doelpunt, na een fraaie solo door het midden, feilloos binnen tikte. Gevolgd door een knal tegen het achterhoofd. Met zes en een halve man in het veld moest er nog even worden doorgegaan maar direct na wederom en treffer van Elinkwijk was het eindsignaal daar. De eerste wedstrijd eindigde zo in een 10-4 overwinning maar voor welk team van Elinkwijk? Graag spelen we dan ook verder op in het seizoen nog eens tegen de JO11-2!