Meiden flitsend uit de startblokken

desto
fc breukelen schild
Afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd voor onze meiden onder de 15. Met twee nieuwe coaches Jolanda en Angelique, twee van de vier trainers Nico en Jack (Paul en Tom moesten zelf voetballen), twee invalsters Diana en Emily, drie trainingen en een mini-competitie Beach voetbal in de benen traden de meiden onder 15 met 12 basisspeelsters aan in het zonnige Vleuten.

IMG_4076

De wedstrijd was er eentje van “kat en muis”. Dewi die de eerste helft als doelvrouw acte de presence gaf had weinig te doen. Waar de meeste van onze meiden al jaren voetballen, speelden we vandaag tegen een tegenstander dat hoofdzakelijk bestond uit eerste jaars en dat was goed zichtbaar. We gingen de rust in met een 0-10 voorsprong. De voor de zomer geblesseerd geraakte Daniëlle en Nikki kwamen hun toekomstig team aanmoedigen.

Daar waar je zou denken dat een team de tweede helft dan wat nonchalanter gaat spelen, bleek niets minder waar. De meiden bleven goed kijken, overspelen en opbouwen over de verschillende linies.  Ook in de verdediging bleef men alert op de acties van de twee, door Desto zichtbaar ingehuurde speelsters, die zo nu en dan trachtten door te breken.

Het woord “teamwork” was hier goed op zijn plek. In plaats van zelf een extra doelpuntje mee te pikken werd de ander ook in de gelegenheid gesteld te scoren indien de mogelijkheid daar was.

Tessa, de tweede helft op doel, hield mooi de nul en zo kon de wedstrijd eindigen met een 0-17 overwinning. Een wedstrijd als deze zou je kunnen omschrijven als “saai” maar gezien de inzet van alle meiden, geeft dit een goede boost voor aanvang van de competitie. Dit belooft vast een mooi seizoen te zullen worden.