Een goed begin…

fc breukelen schild
viod_400x400
De overwinning van 4-2 was niet het belangrijkste wapenfeit van deze seizoenstart van de JO12-2 van FC Breukelen. Al was het een heerlijk begin. Natuurlijk. Op zo’n zomerse zaterdagmorgen zet een eerste positief resultaat de toon voor de rest van het seizoen.

Veel belangrijker dan de winst was de bespreking voorafgaand aan de eerste wedstrijd. De lijnen voor het seizoen werden door leider Bram Iding uitgezet. Op tijd aanwezig op de training, teambelang boven eigen belang, samen gáán voor het resultaat en met elkaar op plezierige wijze het beste beentje voor zetten.

Er werd gedwee en soms wat slaperig geluisterd door de jongens. De trainers Moreno de Joode, Chris Vermeulen en Thad van der Bruggen hebben er zin in en gaan er vanuit dat iedereen altijd komt trainen. Dat er anders een berichtje wordt gestuurd. Er zijn twee groepsapps gemaakt; een voor de jongens zelf en eentje voor de ouders. Die lijnen staan open voor communicatie!

Niet alleen richtte Bram zich tot de voetballers; hij sprak de aanwezige ouders ook aan. Zij kregen een to do-lijstje mee naar huis. Een centraal wasschema, inzet van ouders in de kantine, werving en training van grensrechters en enkele andere verwachtingen passeerden de revue. De komende weken worden die nogmaals besproken zodat iedereen weet wat er moet gebeuren.

Altijd handig, want een goed begin is het halve werk. En daarmee mag de bal rollen hoe hij rolt, als er een team in en om het veld staat, wordt er altijd gewonnen…. (;-))

vx1
Beeld: Roland J. Reinders