FC Breukelen - DFS Opheusden (1 - 3)

1e
dfs
Zaterdag speelde FC Breukelen de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Met als tegenstander DFS uit Opheusden, een oude bekende van vorig jaar. Het beloofde hoe dan ook een leuke middag te worden. De uitwedstrijd van vorig jaar (8 - 2 nederlaag) werd overschaduwd door het incident met Sam Osei. Hoe mooi dat de vleugelaanvaller van FC Breukelen zaterdag aan de start kon verschijnen. En de thuiswedstrijd tegen DFS betekende de ommekeer van vorig seizoen. De 3-1 overwinning was het begin van de opmars van FC Breukelen, die uiteindelijk tot promotie leidde. Hetzelfde gold voor DFS, dat na deze wedstrijd een flinke achterstand in punten op de toenmalige koploper Sliedrecht goedmaakte en uiteindelijk kampioen werd.

Direct vanaf de aftrap werd duidelijk dat DFS naar Breukelen was gekomen voor de drie punten. FC Breukelen werd gedwongen ver terug te zakken en probeerde onder de druk van DFS uit te voetballen. De mannen van Breukelen hadden het zichtbaar moeilijk. DFS kreeg diverse mogelijkheden om op voorsprong te komen. Een tegendoelpunt kon bijna niet uitblijven.

Na een half uur spelen nam DFS-speler Marc Harlaux een corner. Zowel Nick Turksma, als Jori van de Merkt en Marc van Rees wilden de bal wegwerken. Dit lukte niet volledig, waardoor Mike Louwaars kon aanleggen en hij schoot de 0-1 binnen. DFS had de voorsprong nog voor rust kunnen verdubbelen via oud-Breukelenspeler Luciën Dors. Luciën had de 0-2 op de schoen, maar hij had te veel tijd nodig waardoor Nick redding kon brengen.

In de rust was er realisme bij FC Breukelen. DFS was de betere ploeg, maar de achterstand was binnen de perken gebleven. In de nacompetitie van vorig seizoen kwam FC Breukelen regelmatig terug van een achterstand en daaruit moest nu kracht worden gehaald. Nog geen twee minuten na rust gaf Tom Kalkhuis gestalte aan deze gedachte. Met een prachtige vrije trap passeerde hij doelman Veeneman en trok de stand gelijk.

Langs de kant waren de Breukelen-supporters nog niet uitgejuicht toen DFS voor de tweede keer de leiding nam. Een dieptebal van Mike Louwaars zorgde voor een luchtduel tussen DFS-spits Roy de Ruiter en Nick Turksma. Roy de Ruiter kwam als winnaar uit de strijd en hiermee bracht hij DFS weer op voorsprong. Dit bleek achteraf de doodsteek voor FC Breukelen. Onze mannen kwamen deze mentale tik niet meer te boven. DFS bleef de bovenliggende partij en creëerde een aantal goede kansen. Op een kop-kans voor onze spits Daniël Kops na werd FC Breukelen niet meer gevaarlijk.

Daarna ging de wedstrijd helemaal in het slot. Via een goed uitgespeelde aanval – met wederom Mike Louwaars als eindpunt – maakten de mannen uit Opheusden de 1-3. Hiermee was de weerstand van FC Breukelen definitief gebroken en gelukkig liep de score niet verder op. Dat was ook niet terecht geweest gezien de werklust van onze mannen.

Desalniettemin was de overwinning voor DFS wel terecht. Deze week gaan onze mannen er weer tegenaan op de training. De blik weer vooruit richten naar de wedstrijd van volgende week, uit bij Ter Leede. Hopelijk tot volgende week in Sassenheim!

De onderstaande fotoserie is gemaakt door huisfotograaf Nico van Stroe.