Voorbeschouwing nacompetitie FC Breukelen 1

Door de 1-4 overwinning bij Roda Boys/Bommelerwaard en de gunstige uitslagen op de andere velden stelde FC Breukelen de derde plaats in de competitie veilig. Aangezien 2e-periodewinnaar s.v. DFS kampioen werd, is FC Breukelen vervangend periodekampioen geworden.

Aanstaande zaterdag gaat FC Breukelen op bezoek in Langbroek bij SVL, vervolgens komt dinsdag 24 mei PKC’83 uit Groningen op bezoek alvorens FC Breukelen de eerste fase af sluit thuis tegen FC ’s-Gravenzande. Allen zijn het min of meer bekenden van FC Breukelen, daarom een korte voorbeschouwing.

svl_langbroek

SVL SVL werd veroordeeld tot het spelen van nacompetitie na een 12e plaats in de Hoofdklasse A, voor LRC (rechtstreeks gedegradeerd), en achter Bennekom. De ploeg van trainer Jan Gaasbeek maakte zelf 40 goals en kreeg er 63 tegen.

SVL is voor FC Breukelen een oude bekende, bijna een angstgegner. In de laatste 6 onderlinge ontmoetingen won FC Breukelen 2x, en SVL liefst 4x. De 1-3 overwinning die de Langbroekers in 2012/2013 behaalden in Breukelen kostte FC Breukelen destijds min of meer het kampioenschap. Van de 11 basisspelers in de meest recente ontmoeting (7-3 overwinning, in het seizoen 2013/2014) behoren alleen Mauro Franken, Tom Kalkhuis en Daniël Kops nog tot de huidige selectie.

fc 's-gravenzande

FC ’s-Gravenzande De ploeg uit het Westland is 2e geworden in de 1e klasse B. Tot op de laatste speeldag streed de ploeg om het kampioenschap maar door een 1-2 verlies tegen concurrent Argon gingen de Mijdrechters er met de titel (en promotie naar de Hoofdklasse) vandoor.

In de competitie scoorde FC ’s-Gravenzande 63 doelpunten en kreeg het er 29 tegen. De ploeg plaatste FC ’s-Gravenzande zich voor de nacompetitie door de derde periode te winnen, met 8 overwinningen en slechts 1 nederlaag. Een ploeg in vorm dus.

Hoofdklasse-ervaring hebben de blauw-roden ook, in het seizoen 13/14 en 14/15 kwamen zij uit op dit nivo. In het seizoen 2011/2012 speelden FC Breukelen en FC ’s-Gravenzande samen in de 1e klasse B. In Breukelen werd het destijds 1-1, in ’s-Gravenzande 3-0.

pkc 83

PKC ’83 Ook PKC ’83 uit het verre Groningen is een oude bekende van FC Breukelen. In de nacompetitie om promotie naar de hoofdklasse in het seizoen 2012/2013 won PKC ’83 met 2-1 en schakelden ze daarmee FC Breukelen uit.

Dit jaar komen zij bij ons op bezoek, na plaatsing voor de nacompetitie door de derde periode te winnen. In de reguliere eindstand is PKC ’83 3e geworden met 51 punten, 60 goals voor en 38 tegen. In 2010 kwamen de Groningers voor het laatst uit in de hoofdklasse.

Het verdere verloop

Mocht FC Breukelen poulewinnaar worden wacht een dubbele confrontatie met SVZW uit Wierden, Brielle of Berkum/SDV Barneveld. Deze laatste 2 spelen aanstaande woensdag op het veld van CSV Apeldoorn om het kampioenschap in de 1e klasse D, de verliezer gaat de nacompetitie in.