Dubbelverslag F3

f3
zwaluwenutrecht1911
Vorige week heeft de F3 een nederlaag geleden met 6-9. Dat was uiteraard niet de reden dat er geen verslag is gemaakt, verslagen maak je immers over winstpartijen en evengoed over verloren wedstrijden. Gebrek aan tijd bij de verslaggever was simpelweg de reden tot het uitblijven van het verslag over dit heroïsche gevecht, want dat was de wedstrijd thuis tegen Zwaluwen wel degelijk.

Wat de wedstrijd heroïsch maakte zult u zich wellicht afvragen? Er werd toch met 6-9 verloren, hoe kan een nederlaag heroïsch zijn? Wat betekent heroïsch eigenlijk (voor de jongste lezers onder u)? De wedstrijd werd heroïsch oftewel heldhaftig (bron wikipedia) doordat de jongens van de F3 lieten zien wat zij na de winterstop hebben geleerd. Al eerder heeft er in een verslag gestaan, voor de trouwe lezers bekend, dat verliezen ook iets is wat je moet leren als voetballer. De eerste nederlagen in de hogere klasse kwamen hard aan en bij een achterstand lieten onze jongens de koppies hangen. De achterstand zorgde voor een verlamming bij onze mannen tijdens de wedstrijd. En daar zat deze wedstrijd nou net de crux.

Onze jongens kwamen na een, om eerlijk te zijn echt slechte, eerste helft fantastisch terug in de wedstrijd. De ruststand was 0-4 en na rust werd het al snel 0-6. Maar toen zag je iets gebeuren bij onze kanjers. Met nog een kwartier te gaan rechtten zij allen de rug en spoorden ze elkaar aan. Lieuwe maakte de 1-6 en dat gaf nieuwe energie. Vol gingen onze toppers ten aanval en onherroepelijk vallen er dan eerst wat gaten achterin. Een tussenstand van 1-8 stond op het scorebord. De verdedigende organisatie moest weer even gevonden worden en dat lukte daarna prima.

Dat gaf onze jongens alleen maar meer energie en ze gooiden met nog 10 minuten de beuk erin. 2-8 door Koen, 3-8 door Mauro, 4-8 door Lieuwe, even een tussendoordoelpuntje van Zwaluwen voor 4-9 en nog gaven onze mannen niet op. 5-9 en 6-9 door Koen en helaas was op dat moment de tijd voor een verdere inhaalrace verstreken. Was er nog 5 minuten meer geweest, dan was een gelijkspel bijna zeker geweest wat tegen deze Zwaluwen meer dan verdiend was. Het was geweldig om te zien hoe de jongens zich terug hadden geknokt in de wedstrijd. Dat gaf de burger, en zeker de technische staf, moed voor de volgende uitwedstrijd tegen VSC.

vsc
f3
En met die moed trokken we afgelopen zaterdag tegen VSC ten strijde. Met Hidde en Armin als nieuwe vaste keepers van dit sterrencollectief werd de strijd aangegaan tegen VSC. En al het goede uit de tweede helft van vorige week hadden onze jongens ook deze week in de tas gestopt. Passie, overleg, samenspel en strijd, alles zat erin. En het was dan ook volstrekt terecht dat onze jongens op voorsprong kwamen. Max en Lieuwe waren allebei voor rust goed voor 1 goal en volledig verdiend gingen onze jongens met een 0-2 voorsprong de rust in.

Daarbij moet ook gezegd worden dat Armin in de eerste helft op voortreffelijke wijze zijn doel schoon wist te houden. In de tweede helft was de wedstrijd al snel beslist. Wederom Lieuwe en Mauro zorgen voor nog 2 doelpunten waardoor onze kanjers een comfortabele 0-4 voorsprong op het bord hadden gezet. Het leek nog even spannend te worden toen VSC tot 2 keer toe de, eveneens goed keepende, Hidde wisten te passeren. Verder kwam VSC niet meer waardoor de scheidsrechter bij een 2-4 stand affloot. Onze mannen konden eindelijk weer 3 punten aan het totaal toeschrijven waardoor de aansluiting bij de middenmoot weer bijna is gevonden.

Aankomende zaterdag om 08.45 thuis tegen Desto, onze kanjers kunnen uw steun daar goed bij gebruiken.