F2 pakt overtuigend derde plek

kampong
f2
De laatste competitiewedstrijd alweer. Het wordt net lekker weer om om 8u45 in korte broek op het veld te gaan staan. Maar met een relatief kleine poule en een zachte winter waardoor er geen wedstrijd werd afgelast werd, was het echt de laatste pot waarbij het nog echt ergens om ging. En wel de derde plek in de poule. Kampong uit, altijd lastig toch?

En dat bleek in het begin. Want de tegenstander was wel wat kleiner, maar ze speelden prima over en wisten in de derde minuut de bal achter Reno te krijgen. Dat was niet echt de bedoeling zag je de spelers van FC Breukelen denken. We zetten echter de schouders eronder en wisten ons wat onder de druk van Kampong uit te vechten. En in de achtste minuut diende zich een serieuze kans aan. Corner van rechts. Linkspoot Sytse wilde net als in de najaarscompetitie het liefst van dezelfde plek weer de bal in 1 keer in de goal mikken. Maar de bal ging aan het doel voorbij en kwam eigenlijk perfect bij Pom terecht. Die bracht de bal van de andere kant weer voor het doel, waar aanvoerder Sacha de bal loepzuiver in de verre hoek legde. 1-1, alles was weer mogelijk.

En als elke week zagen we weer hoe simpel voetbal kan zijn. Deze keer een combinatie van drie, links van de as van het veld. Melle passt op Floris, die zich omdraait, de bal meegeeft aan Milan die vandaag voor de tien doelpunten wilde gaan. Mamma was immers komen kijken. Helaas schoot hij naast en bleef de teller nog even op nul staan. Maar wat een fraaie aanval was dat zeg. Het leek wel een training.

Kampong had het windje (zeg maar gerust windkracht 6) mee in de eerste helft, maar profiteerde niet echt. Reno had wind tegen bij het uittrappen, maar als je zuiver plaatst, dan hoeft dat helemaal geen issue te zijn. Waar Kampong vlak voor rust wel van profiteerde was de drang naar voren van FC Breukelen. Iedereen wilde wel even naar voren (Sytse rende de hele wedstrijd zijn benen onder zijn romp vandaan) en dat werd dan ook gedaan. Daardoor stond Raf vlak voor rust even alleen achterin terwijl zowel links als rechts van hem nog een spits stond. Ja, over een paar jaar staan ze daar dik dik dik buitenspel, maar nu nog niet. En dus was het een koud kunstje om de 2-1 te maken.

Niks aan de hand, wij kregen nog wind mee. Een verre uittrap van Reno, spits d’r achteraan, opportunisme, kick and rush. Niet mooi wel, effectief. En blijven opletten achterin. Duidelijk strijdplan van de coaches. Eerste minuut gelijk raak. Milan alleen op de goal af. Drie verdedigers hijgen in zijn nek, maar dat doet hem niks. Binnenkantje paal, dikke doei Kampong, 2-2.

In de vierde minuut een uitgooi van de rechterkant. Pom brengt de bal voor de goal. Het is er erg druk, maar de bal komt in de kluwen spelers perfect voor het linkerbeen van Melle. En dat is zoals we allemaal weten zijn sterke been. Gaatje bij de eerste paal gelaten door de keeper. Precies genoeg voor de bal om het net te vinden. 2-3 voor. Helaas kunnen we er maar heel kort van genieten. De volgende aanval levert een corner op voor Kampong. Hoge bal die bij de tweede paal feilloos wordt binnengekopt. 3-3. Eigenlijk wel een terechte stand, maar in je laatste wedstrijd wil je natuurlijk wel winnen. Reno trapt een paar keer weergaloos uit, maar de bal gaat dan zo ver dat het wel een soort overschieten met de andere keeper lijkt. Niet te belopen voor Milan.

Hadden we nog wat meer overgespeeld, dan was de goal misschien nog gevallen. We komen ook een paar keer goed weg. Was er nog sprake van een arbitrale dwaling vlak voor tijd? Sytse vond van wel. Het was duidelijk hands van een verdediger. Maar ja, als Makkelie die er voor wordt betaald het al niet goed ziet, wat kun je dan verwachten van een jeugdlid? Het bleef 3-3, waardoor we op de derde plek eindigen. Tien gespeeld, vijf gewonnen, twee gelijk, drie verloren. Dus 17 punten met 27 doelpunten voor en maar 20 tegen.

Top gedaan. We gaan nu nog wat oefenwedstrijden spelen, mogen nog meedoen aan het toernooi in Loosdrecht en zullen het seizoen zeker nog goed afsluiten.

dsc_2749

dsc_2749

dsc_2772

dsc_2772

dsc_2774

dsc_2774

dsc_2810

dsc_2810

dsc_2819

dsc_2819

dsc_2829

dsc_2829

dsc_2851

dsc_2851

dsc_2867

dsc_2867

dsc_2894

dsc_2894

Teamfotograaf Gerard Bakker was afgelopen zaterdag aanwezig bij de laatste competitiewedstrijd van de F2 en maakte een uitgebreide sfeerrapportage.