F5 kampioen tegen directe tegenstander

f5
msv19
Bij alle spelers van F5 stond deze wedstrijd al weken in de agenda; zaterdag 16 april: FC Breukelen F5 – MSV F4. De nummer 1 en 2 uit de competitie verloren weken lang geen enkel duel en dus zou zaterdag in Estadio Broekdijk Oost de beslissing kunnen vallen in deze rechtstreekse confrontatie.

Op de afsluitende (gewoon openbare) training afgelopen woensdag was al te zien dat het met de vorm wel snor zat. Stevige duels, spelvreugde en bijkans alle ballen verdwenen kogelhard in de bovenhoek. Op het wedstrijdformulier dan ook geen verrassingen: Jayden en Thomas als betrouwbare steunpilaren achterin. Dit seizoen hebben ze samen al menig aanvalslinie uitgeschakeld op basis van inzicht, kracht en snelheid. Een linie verder stonden de soldaten Tom, Casper, Sam, Stan en Hugo paraat. Zij ondersteunen plichtsgetrouw de verdediging als het nodig is en gaan mee ten strijde in de aanval in geval van balbezit. En voorin het duo Jarice en Max. Zij zorgen dat ze aanspeelbaar zijn voor verdediging en middenveld, spelen vervolgens de verdediging van de tegenstander kapot door te scoren of terug te leggen op bijsluitende middenvelders.

Tijdens de warming-up werd de tegenstander toch even goed bekeken. Dit was nou MSV. Best grote spelers van 1-2 jaar ouder. Maar wacht! Dit hebben we vaker meegemaakt dit seizoen. En daar hebben we van geleerd: niet meegaan in het fysieke spel, maar goed blijven kijken en de bal rondspelen. Afgelopen seizoen hebben heel wat tweedejaars teams zich stukgebeten op onze jonge helden. Dat is ook voor de buitenwereld niet onopgemerkt gebleven en vandaar dat een lucratieve sponsordeal met Aannemersbedrijf Noord uit Breukelen gesloten werd waarbij de selectie is voorzien van een prachtig trainingspak. Dit is een volkomen logische samenwerking, want net als F5 levert ook Aannemersbedrijf Noord (0346-265125) wekelijks met veel inzet vakwerk af.

08.45 uur de aftrap. Een heerlijk voorjaarszonnetje. Eigen veld. Eigen supporters. Mooier dan dit wordt het niet. En dat uitte zich ook in de start. Een vloeiende aanval over meerdere schijven, een afvallende bal die in 1 keer op de pantoffel gaat en strak in de rechter benedenhoek belandt. 1-0! Precies zoals we talloze malen op de training hebben geoefend. F5 gunt zichzelf geen tijd om te genieten en zet MSV gelijk verder onder druk. De bal gaat van voet tot voet, langzaam komt het doel van MSV dichterbij, vrije schietkans: komt dat schooooot! Linker bovenhoek; 2-0! Dat ziet er rooskleurig uit, want winst betekent dat het kampioenschap binnen is gehaald. Maar in een spaarzame tegenstoot slalomt de behendige aanvaller van MSV door de defensie en rondt met een mooie knal keurig (eerlijk is eerlijk) af. We gaan rusten met 2-1. De wedstrijd is nog niet gespeeld, alles is nog mogelijk en de bal is rond.

In de rust wordt gehamerd op het belang van de eerste vijf minuten na de rust. Geconcentreerd blijven, hard werken en uitstralen dat hier niets te halen is. En dat is precies wat het team doet. Vrij snel wordt een corner afgedwongen door FC Breukelen en via een ingestudeerde variant verdwijnt de bal wederom in het doel van de withemden uit Montfoort. De marge is weer teruggebracht tot twee en de tussenstand van 3-1 prijkt op het scorebord. Mooi, dat geeft weer wat rust. En alhoewel het spel zich wederom veelvuldig afspeelt op de helft van de bezoekers, toont MSV veerkracht en komen ze door middel van een vrije trap terug tot 3-2. Het is nog steeds niet gedaan. FC Breukelen is moe, maar schakelt toch nog een tandje bij en jaagt de tegenstander over het hele veld af. En dan klinkt het eindsignaal (van de overigens foutloos fluitende scheidsrechter) over het veld en gaan de armen de lucht in bij spelers en familieleden. FC Breukelen sleept de titel binnen! En dat wordt gelijk op het veld gevierd met flessen kinderchampagne en grote chocolade medailles!

Dit kampioenschap is een beloning voor een seizoen heel hard werken. Met elkaar hebben we in de regen en kou gespeeld, tranen door blessures gekend, vier bekerwedstrijden gewonnen en eindeloos oefeningen herhaald op de training. De spelers zijn echt beter gaan voetballen, kijken al goed om zich heen en spelen als een team samen. Het mooiste compliment kwam toch wel van de coach van MSV: “Terechte kampioen. Breukelen speelt al heel mooi over en heeft een enorme drive”.

Behalve de tomeloze inzet van de voetballers is ook waardering op z’n plek voor de ouders die wekelijks het team aanmoedigden. Ze waren er altijd. En een speciaal dankwoord voor trainer Richard die het team op maandag onder zijn hoede nam en voor vaders Kees en Ronald die de thuiswedstrijden als kundige scheids in goede banen hebben geleid. Met elkaar hebben we een heel mooi seizoen beleefd.

IMG_0046

FC Breukelen F5 – Geef nooit op.