C2 verovert koppositie

c2
viod_400x400
Afgelopen zaterdag stond de topper op het programma voor FC Breukelen C2. Thuis tegen VIOD C1. Bij winst zouden onze jongens de koppositie overnemen van VIOD C1. En het is de jongens van coach Corné gelukt om VIOD te verslaan.

Onze jongens hadden er zin in. Vanaf de aftrap werd er meteen druk gezet op de tegenstander en dat wisten ze de gehele wedstrijd vol te houden. VIOD is bijna niet gevaarlijk in de buurt geweest van doelman Daan. Er werd bij vlagen goed combinatiespel op de grasmat gelegd. Het wachten was op de eerste treffer. Deze kwam van de voeten van Lucas. Na een mooie actie van Milan kwam hij oog in oog te staan met de keeper van VIOD. Milan zag dat Lucas er beter voor stond. Hij legde de bal keurig breed en het was voor Lucas een kwestie van de bal rustig tussen de palen te schieten; 1-0. Onze jongens kregen nog wel enkele kleine kansen, maar het vizier van de voeten was nog niet goed afgesteld.

Er werd met een voorsprong van 1-0 gerust.

Na de rust gingen onze jongens gewoon door met druk zetten op de tegenstander en via mooie combinaties werd het doel van de tegenstander opgezocht. Na een overtreding binnen het strafschopgebied kreeg de C2 een strafschop mee. Deze werd goed hard ingeschoten maar de keeper van VIOD koos de goede hoek en wist hiermee te voorkomen dat ze met 2-0 achter zouden komen. Een behoorlijke domper, maar de hoofden van onze jongens gingen hierdoor niet hangen. Ze bleven gewoon goed voetballen.

Olivier dacht te kunnen scoren, maar helaas ging zijn schot tegen de paal. Even later had hij meer succes. Na een mooie combinatie met Milan wist hij de keeper te passeren; 2-0. VIOD kwam de tweede helft nauwelijks over de middellijn. Om er zeker van te zijn dat VIOD niet terug zou komen in de wedstrijd besloot Milan om zelf te scoren; 3-0.

Dit was tevens de eindstand. Het gevolg van deze overwinning is dat de C2 bovenaan staat. Een prima prestatie van onze jongens. Nu is het zaak om te proberen op deze plaats te blijven staan tot het eind van de competitie.