F8 thuis nog ongeslagen!

f8
kockengen
De F8 speelde vandaag zijn 2e thuiswedstrijd van het seizoen en gezien de eerdere 6-0 thuisoverwinning op Kockengen ging men met vertrouwen de strijd aan tegen De Vecht. Onze tegenstander was uit nog puntloos. Het was een volle bak met 9 man (en dame) sterk, maar aangezien onze tegenstander er maar 6 kon opstellen, werd er flinke druk uitgeoefend op ons wisselbeleid. Rob heeft dus weinig van de wedstrijd kunnen zien, want moest continu de wissels bijhouden.

Luca L. begon op de doel en heeft de 1e helft maar één bal in zijn handen gehad. Dat hield dus in dat de F8 voornamelijk op de helft van de tegenstander aan het voetballen was. Met prima overspel en wat fysiek in de strijd werd De Vecht onder druk gezet. Het kon dan ook niet lang duren voordat het 1e doelpunt zou vallen. En na de 2-0 besloot de tegenstander zelfs tot drastische maatregelen en werd hun keeper gewisseld. Dit maakte de F8 niets uit en bij de rust stond het 4-0 door doelpunten van Jordi en Luca B. Met vrolijke gezichten werd dan ook de limonade genuttigd.

Bij onze tegenstander was in de rust een 7e man bijgekomen en kort daarna kwam er nog een 8e opdraven, zodat Rob het nu ook wat rustiger kreeg en bijna iedereen lekker kon voetballen. Hierdoor was het nu wel wat drukker geworden op het veld, waardoor de F8 wat meer moeite kreeg door de defensie van De Vecht heen te breken. En doordat Breukelen zich toch wel vooral op de helft van De Vecht bleef voetballen en ook aardig wat corners kon creëren, kwam er ruimte voor De Vecht voor snelle uitvallen. Die kwamen er dan ook, maar Luc bleef geconcentreerd en kon met zijn snelheid alle aanvallen onschadelijk maken.

Het doelpunt (van het jaar) kwam op naam van Bram. Bij een van de vele corners schoot hij de bal á la Cruyff direct het doel in. Jordi vond dat hij nog niet genoeg had gescoord en vlak voor tijd werd het 6-0. Bij de laatste aanval van De Vecht kon de aanvaller alleen nog onreglementair worden afgestopt en besloot de goed fluitende scheids onder twijfel waar het precies het strafschopgebied zou moeten bevinden en wellicht onder druk van de luid-om-een-penalty-roepende vaders van de tegenstander tot een strafschop. Helaas moest Luca L. dan toch nog vissen, maar werden we na afloop bedankt door de coach van De Vecht dat zij dan toch ook nog wel een beetje met een goed gevoel naar huis konden. Bedankt Meino voor het fluiten.

Na afloop volgden nog de penalty-serie, waarvan een hoop penalties door beide partijen naast gingen of werden gestopt door de keepers. Fee, Siem, Vince, Jesse, Bram, Jordi, Luca’s, Luc jullie gaan steeds beter voetballen, maar het belangrijkste is dat jullie er ook heel veel plezier aan beleven.