E5 in de wachtkamer

e5
demeern
Schreven wij de laatste maal al over spanning en sensatie aan de Broekdijk of kwart voor negen. Vandaag was het de overtreffende trap van de vorige keer. Spelend op het hoofdveld met als inzet plaats 1 op de ranglijst en degene die zou winnen kan hoogstwaarschijnlijk aanspraak maken  op de titel van kampioen. Het vele publiek werd dan ook getrakteerd op een ware thriller.

Hoewel het hoofdveld nu niet de titel van het meest fantastische veld kan wegdragen is het toch fantastisch om op een veld met tribune te spelen. Gebrand op een goed resultaat werd er vanaf het begin fel gestreden. Hoewel eerder deze competitie De Meern met gemak had gewonnen werd er nu duidelijk uit een ander vaatje getapt. De “All Whites“ hadden iets recht te zetten en De Meern moest ver, heel ver terug. Diverse snelle aanvallen en kansen werden gecreëerd door Breukelen maar bleken een prooi voor de keeper van de tegenpartij. Aan de andere kant had Lars weer die engel die deze keer tegen de paal geleund stond en zo de bal via de buitenkant achter zag gaan. Maar nog geen handvol aanvallen stonden tegenover de stormloop op het doel door onze jongens. Kansen voor Presley, Timo en Levi misten net dat stukje scherpte. Levi had telkenmale de felle linksachter op zijn huid Timo liep zich vast op het blok verdedigers. Presley die zo hard kan schieten dat je de bal hoort fluiten wil het te mooi te doen in plaats van lekker vol met de wreef uit te halen.

De enige die aanspraak mocht maken op een voorsprong was Breukelen maar als je niet scoort kun je ook niet winnen. De achterhoede met Aanvoerder Samuel was samen met Ryan en Jorian weer het slot op de deur en vrij eenvoudig werden de aanvallen afgestopt. De spannende strijd leek op een 0-0 stand de rust in te gaan, maar in een moment van overschatting werd een mannetje los gelaten. Deze werd prompt aangespeeld en werd op slag van rust de E5 op achterstand gezet.

De zeer korte pauze werd benut om een ieder weer scherp te krijgen en de rust, rust, rust te bewaren. FC Breukelen mocht voor de tweede maal aftrappen ditmaal voor de start van de tweede helft. Presley die weer enorm veel meters maakte werd gesteund door Timo die vandaag ook een enorme afstand heeft afgelegd. Met eenzelfde spelbeeld als voor de rust werd wederom aanval na aanval opgezet. De titanenstrijd duurde voort en eindelijk in de tiende minuut na rust werd de zoveelste corner van rechts door Ryan genomen. Hoog voor de goal gebracht knikte Levi snoeihard binnen. Gesterkt door deze goal zag men het team nog feller worden en dit resulteerde een minuut later in de zo verdiende voorsprong. Na een snel veroverde bal en dito aanval was het Levi die met zijn tweede goal de voorsprong aantekende. Binnen vijf minuten had men de stand naar een dikke en verdiende ruime voorsprong kunnen uitbouwen, zelfzuchtigheid of de keeper stonden in de weg. De Meern moest wel komen nu en dit gebeurde dan ook.

De gelijkopgaande strijd ging door en 8 minuten voor tijd mocht men een corner noteren. Hoewel laag ingespeeld ketste de bal tegen het scheenbeen van Timo en ongelukkig verdween deze in de eigen goal. Even te neer geslagen maar direct weer opgepept door de coaches werden de aanvallen weer ingezet. Presley kreeg de grootste kans om de voorsprong weer te nemen alleen op de keeper afgaand probeerde hij de bal te plaatsen maar voor de keeper langs geschoten was dit een makkelijke prooi.

Drie minuten voor tijd kwam de kous op de kop. Iedereen stond iets te aanvallend en de verre uittrap zeilde over de verdediging heen. Hoewel de achtervolging werd ingezet kon de grote speler van De Meern niet meer achterhaald worden. Lars werd voor de derde keer gepasseerd en de 2-3 werd genoteerd. Hoewel de teleurstelling groot was werd direct de aanval ingezet met alleen de keeper op eigen helft werd de laatste minuten volop met de krachten gesmeten. De achterstand kon ondanks de diverse pogingen niet meer weggewerkt worden.

Uiteindelijk werd de wedstrijd met een nipt verschil verloren. FC Breukelen had meer verdiend en gezien het feit dat de gehele wedstrijd zonder wissel werd gespeeld doordat Deylano er niet bij kon zijn een prima prestatie. Door het verlies heeft de E5 haar kansen op een 2e kampioenschap niet meer in eigen hand en is men afhankelijk van verliespunten van De Meern. Het gehele team verdiend dan ook een dikke pluim voor haar inzet.

Volgende week wederom om 8.45 de laatste thuiswedstrijd tegen Desto.