Champions League Classico voor de F8

csw
f8
Kwart voor negen en rood-blauw tegen maagdelijk wit. Met een heel klein beetje fantasie staat hier op het vaste Champions League tijdstip een echte classico op het punt van beginnen: FC Barcelona (CSW) tegen Real Madrid (FC Breukelen). Helaas waren aan de kant van Real Madrid wat Galacticos op vakantie en tot overmaat van ramp heerste er ook nog een griepgolf, waardoor er nog wat last-minute afzeggingen waren. Dankzij invaller Tygo hadden we uiteindelijk 6 spelers. Leuk dat je wilde meespelen, Tygo!

CSW had 7 spelers, en nog een aantal fitte spelers op de reservebank. Breukelen speelde met 6 spelers. Dat zorgde ervoor dat we vanaf het begin behoorlijk onder druk stonden … maar met een speler minder deden we het hartstikke goed! We konden zelfs een paar keer in de aanval, maar schoten van afstand gingen er niet in. CSW kreeg ook een aantal kansen, maar die gingen naast of werden gestopt door Fee. Na ongeveer 10 minuten scoorde CSW toch, maar Breukelen bleef ook daarna goed aanvallen en verdedigen. Voor rust toch nog een doelpunt voor CSW van een van hun snelle spitsen. Tijd voor limonade en aanmoedigingen van de papa’s en mama’s. Kom maar op met die tweede helft!

Luca Benschop ging de tweede helft keepen. Daardoor misten we achterin wel onze laatste man. We konden de sterke aanvallers van CSW nog even tegen houden, maar het werd steeds lastiger. Als wij vol enthousiasme met de hele ploeg in de aanval gingen, was er elke keer een wel een verdediger van CSW die de bal naar de snelle spitsen schoot. Al snel werd het 3-0, 4-0, 5-0, 6-0 , 7-0 en zelfs 8-0. De laatste minuten zorgden we er in elk geval voor dat we geen doelpunten meer tegen kregen. En al die tijd bleven we dapper proberen om nog een doelpunt te maken, echt supergoed gedaan jongens!

En dan het slotstuk van een echte Champions League thriller: de penaltys! UIteindelijk bepalen die wie de winnaar is. CSW had veel meer spelers, dus bij ons mocht bijna iedereen twee keer schieten. Hield hield een paar ballen goed tegen of keek ze naast. WIj scoorden bijna alle penalty’s, zodat we toch als een soort winnaar van het veld stapten. Bram, Fee, Luc, Luca Benschop, Tygo en Vince, dit was een topprestatie. De zieke spelers moeten maar gauw beter worden. Komende week rust, dus misschien helpt dat een beetje. Woensdag en vrijdag geen training vanwege het ‘Glow in the Dark’ toernooi en zaterdag ook geen wedstrijd.

Tot volgende week en een hele fijne vakantie!!!