C1 laat zien wat het kan

c1
argon
Na de verdiende nederlaag tegen Nederhorst heeft FC Breukelen C1 afgelopen donderdagavond laten zien wat het in huis heeft. Omdat Argon C2 op zaterdag niet over genoeg spelers kon beschikken, werd in gezamenlijkheid besloten de wedstrijd op de donderdagavond te spelen.

FC Breukelen kwam verschrikkelijk goed uit de startblokken. In een licht gewijzigde opstelling – waarin het accent lag op het ‘hoog druk zetten’ – werd Argon vanaf de eerste minuut geheel vastgezet op eigen helft. Het hele team deed daar aan mee en    op elke positie op het veld werden de duels door FC Breukelen gewonnen. Maar niet alleen de inzet was prima, er werd ook gewoon erg goed gevoetbald. De ene na de andere aanvalsgolf rolde richting het doel van Argon waarbij het ‘één-keer-raken’ vaak te zien was.

In één van deze snelle aanvallen werd Jacko net buiten de zestien licht getoucheerd door de keeper van Argon. Levi schoot de vrije trap hard en laag binnenkant paal in de lange hoek. Bij een volgende aanval schoot Rafaël de bal op de paal waarna Ruben de terugkomende bal attent en rustig binnen schoot. Vlak voor rust maakte Jacko er 3-0 van door zijn tegenstander een keer of vier uit te kappen en de bal langs de verbouwereerde keeper van Argon in de hoek te plaatsen. Met iets meer geluk en scherpte had de ruststand nog een stuk hoger kunnen uitvallen.

In de rust werd van verschillende kanten gewaarschuwd in de tweede helft vooral zo door te gaan. Maar helaas leek het of FC Breukelen C1 hier toch iets te lichtzinnig over dacht. De eerste minuten na rust waren een kopie van de eerste helft, maar dan andersom. Nu won Argon op alle posities de duels en maakte – geholpen door enkele invallers van hun C1 – de aansluitingstreffer. In plaats van te blijven voetballen was FC Breukelen in de tweede helft vooral bezig met de tegenstander en de scheidsrechter. Gelukkig herpakte de C1 zich halverwege de tweede helft en creëerden het zelf weer kansen. Afgezien van een bal op de bovenkant van de lat werd Argon niet meer gevaarlijk en waren de drie punten binnen.

Door deze winst staat de C1 nu op doelsaldo bovenaan. De eerstvolgende wedstrijd is pas op 9 maart, dus met een paar goede en scherpe trainingen voor de boeg gaan we er van uit dat het fantastische spel van de eerste helft ook dan weer te zien is. Want als FC Breukelen C1 elke wedstrijd zo speelt, dan kan het van iedereen winnen!